Zakelijk schrijven

Met sterke zakelijke teksten bereik je sneller het doel van je organisatie.
Het zijn de juiste woorden in de gepaste zinnen die medewerkers informeren en motiveren. Een juiste formulering zet aan tot actie en overtuigt klanten.
Goed nieuws: schrijven kan je leren. Het is inzicht, techniek en oefening.
Daarom zijn onze schrijftrainingen praktisch en doelgericht.
We geven tips, maar je gaat ook altijd zelf aan de slag. Of je nu timmert aan een lijvig subsidiedossier of een pittige blogpost: wedden dat je jouw lezer straks zó inpakt?

Open aanbod

Creatief Schrijven vzw organiseert open cursussen en workshops op verschillende locaties in Vlaanderen en online. Je scherpt je pen, je krijgt inzicht en je oefent.
Onze docenten zijn experts in hun vakgebied en hebben ruime ervaring in het bedrijfsleven.


Maatwerk

Wil jij ook meer resultaat en een gepaste schrijftraining? We denken graag met je mee en maken een training op maat, afgestemd op jouw noden en niveau, die van je medewerkers, je vereniging of je bedrijf. Individueel of in groepjes van maximaal 12 deelnemers, van korte workshops tot intensieve meerdaagse opleidingen: alles is mogelijk.

Workshops en cursussen die we geregeld op aanvraag geven:

Spelling en grammatica:
Je wordt er beter van of word je er moe van? Die ‘d’ en ‘t’’s hebben soms een eigen leven. En is die tekst geüpdatet of upgedate?
Coronavirusspecialistenbijeenkomst, zo maar of zomaar aan mekaar?
Een spelfout zuigt de aandacht van de tekst weg en tast je geloofwaardigheid aan. Gun jezelf een opfrissing en nieuwe inzichten
Aanbod op maat voor groepen en bedrijven
Individuele onlineopleiding

Verslagen maken:
Hoe pen je de essentie van een vergadering bondig neer? En hoe hou je rekening met de doelgroepdie straks je verslag leest. Op welke manier vat je essenties? En hoe hou je rekening met de doelgroep van je verslag? Hoe pak je dat best praktisch aan?
Met deze zeer op de praktijk gerichte opleiding leer je in een notedop notuleren.
Aanbod op maat voor groepen en bedrijven


E-mailen:
Hoe zorg je dat je e-mail gelezen wordt? En dat de verwachte acties volgen? Hoe vermijd je dat je e-mailverkeer uitdeint en je inbox overvol is? Elk e-mailbericht kan doorgestuurd worden: waarop moet je letten?
We werken met voorbeelden van de deelnemers. Een opleiding waarbij je ondervindt hoe kleine ingerepen in je tekst een groot verschil maken.
Aanbod op maat voor groepen en bedrijven

Vacatureteksten die kandidaten aantrekken:
Hoe haal je uit een functiebeschrijving de elementen die een kandidaat doet reageren? Hoe zet je de factor ‘aantrekken van kandidaten’ centraal? Met een paar zinnen maak je het verschil.
We vertrekken van bestaande functiebeschrijvingen en leren hoe we daar met enkele zinnen aantrekkingskracht aan toevoegen.
Aanbod op maat voor groepen en bedrijven

CV en motivatiebrief:
Hoe onderscheid je jezelf? Hoe vat je de essenties van je vorige functies? En wat als je nog geen ervaring hebt? Of voor een heel andere functie solliciteert?
Wat zet je in je motivatiebrief? Hoe zorg je ervoor dat je brief er uitpringt?
Je eigen cv en motivatiebrief staan centraal.
Individuele sessie

Diversiteitscommunicatie:
Hoe schrijf en bereik ik specifieke doelgroepen? Bijna elke doelgroep van je tekst is divers. Hoe schrijf ik zo dat ik iedereen bereik?
Je krijgt inzichten en we werken teksten van de deelnemers.
Aanbod op maat voor groepen en bedrijven

Redactionele technieken (nieuwsbrief/memo’s/intranetbericht):
Hoe breng ik mijn boodschap over? Hoe zit dat met koppen, tussenteksten en citaten? Hoe hou ik mijn doel en mijn doelgroep voor ogen? Verschillende teksttypes komen aan bod. Hoe krijg ik mijn teksten in die verschillende vormen helder?
Naast het aanreiken van inzichten en goede voorbeelden wordt er geoefend met eigen teksten.
Aanbod op maat voor groepen en bedrijven

Zin in nieuwe zakelijke zinnen?
Bel of mail Tony Vanderheyden
tony@creatiefschrijven.be
+32 3 229 09 92