Vrijdag 19 april - Bib de Fé Lier - Antwerpen

Een perfecte match

Boekenworm, filmfan, gamer of gewoon even chillen? Bib de Fé is een plek voor iedereen! In de schaduw van de Sint-Gummarustoren vind je de Lierse bibliotheek waar ruimte is om te leren en studeren, ontmoeten en samenkomen. Verdwaal tussen de rekken vol verhalen, zet je met een koffie in het gezellige Leescafé, sluit aan bij een leesclub of laat je inspireren tijdens een lezing. Het bibteam - inclusief het eigenzinnigste lid: bibkat Roxy - verwelkomt je met veel plezier!  

Bib de Fé + Middernachtschrijven = perfecte match! Tijdens MIDDERNACHTSCHRIJVEN IN DE BIB de Fé schrijf en slaap je in de feeërieke Colibrantkapel. Ontwikkel je schrijftalent onder een hemel van sierlijke bloemen, heiligen en engelen. Toch een writer’s block? Muzikale pauzes zorgen op het juiste moment voor een energieboost. Na een nacht letterplezier, schuiven we de voeten onder tafel voor een fair ontbijt verzorgd door het Leescafé.

 

Met auteurs Laura Dirkx en Rani De Vadder

Laura Dirkx is een creatief en enthousiast persoon die het schrijven van boeken combineert met haar werk als doctor in de biomedische wetenschappen. ‘Soulmate’, een YA dystopian romance, is het eerste boek van een trilogie en ook het startpunt van haar schrijfcarrière. 

Rani De Vadder (1999) is naast auteur ook vertaler. Tijdens haar studie kon ze het niet laten om stiekem te schrijven en ondertussen heeft ze zes boeken gepubliceerd. Haar eerste boek, ‘Toxine’, kwam in 2020 uit, gevolgd door twee jeugdboeken en een duologie. Haar nieuwste boek, ‘Evil Wears a Crown’, is een Engelstalige YA die je sinds eind 2023 in de boekhandels kan vinden. Naast lezen en schrijven, houdt Rani van shoppen en lunchen met vriendinnen, gamen en vindt ze het stiekem iets te leuk om geeky spullen te kopen. Haar droom is om ooit fulltime schrijver te worden in een huis vol katten, maar voor nu moet ze het doen met de luid miauwende kat die haar dagelijks bezoekt.

foto's van auteurs Rani De Vadder en Laura Dirkx en van bib de Fé in Lier

 

>> Terug naar de algemene uitleg

MIDDERNACHTSCHRIJVEN IN DE BIB is een initiatief van Creatief Schrijven, in samenwerking met Hamley Books.