Nieuw! Schrijf een culinair zine: van keuken naar kopij
Wil jij jouw passie voor eten met schrijven combineren? Docente Renate Coen heeft ervaring met schrijven èn koken. In deze zevendelige schrijfcursus leert ze je stap-voor-stap de kneepjes van het vak. We werken hiervoor samen met NW Aalst. In co-creatie met de kokende deelnemers van Kitchen Stories verdiepen we ons in hun multiculturele recepten en ingrediënten. Resultaat, een creatief foodzine.
- Inspirerende interviews: Ontmoet de gepassioneerde koks van Kitchen Stories met diverse achtergronden en verdiep je in hun culinaire verhalen. Leer hoe je boeiende interviews afneemt en vertaal hun verhalen naar pakkende artikelen.
- Schrijven als een pro: Ontwikkel je schrijfvaardigheden door te werken aan verschillende soorten content, van recepten en columns tot uitgebreide artikelen. Leer hoe je smaak, geur en sfeer overbrengt met woorden.
- Het creatieve proces: Van het bedenken van ideeën tot het ontwerpen van de lay-out: je doorloopt het hele proces van het maken van een magazine.
- Peer feedback en co-creatie: Ontvang waardevolle feedback van je medestudenten en een ervaren redacteur. Werk samen met chefs van Kitchen Stories om mondelinge verhalen een schriftelijke weerslag te geven.
- Publicatie: Zie jouw werk in risoprint! Aan het einde van de cursus houd je een tastbaar resultaat vast: een zelfgemaakt food magazine.
Meer over ‘Kitchen Stories’ van NW Aalst: Via Kitchen Stories zet NW Aalst mensen met verhalen, tradities en rituelen uit hun eigen keukens in de schijnwerpers. Sinds de renovatie van NW staat de Lokaal Dendy-keuken centraal. Volkskeukens tijdens opening events, zondagse brunches, bakdagen voor benefiets, workshops – hoe drukker de keuken, hoe liever. Gezonde voeding en welzijn vindt NW belangrijk en daarom kiezen zeresoluut voor een vegetarische wereldkeuken met voornamelijk lokale producten.
Over de docent
Renate Coen: Een veelzijdige schrijfster met een passie voor taal, geschiedenis en voeding. Haar jarenlange ervaring in de horeca, gecombineerd met haar achtergrond in communicatie en coördinatie, maken haar tot een unieke stem in de culinaire wereld.
Renate heeft een scherp oog voor detail en een talent voor het vertellen van verhalen. Haar boek "Cornucopia" is een bewijs van haar vermogen om haar liefde voor eten en schrijven samen te brengen. Als auteur van diverse teksten, waaronder recepten, blogposts en artikelen over duurzaamheid, heeft ze een brede kennis opgebouwd van de voedingswereld.
Locatie
We verwelkomen je voor deze cursus graag in NW in Aalst. (vlakbij het station van Aalst)
NW Aalst is een ontmoetingsplek, een internationaal centrum voor hedendaagse kunst en een onafhankelijk filmhuis. Kitchen Stories is een project van NW Aalst. (NW staat voor Netwerk)
Sessie(s)
Twee zondagen (hele dag) en vijf zaterdagvoormiddagen in NW Aalst
Twee zondagen van 10u tem 16u:
23 februari en zondag 30 maart 2025
Vijf zaterdagnamiddagen van 10u tem 13u: zaterdag 15 februari, zaterdag 15 maart, zaterdag 30 maart, zaterdag 26 april, 10 mei en 24 mei 2025
Korting
15% voor:
- jongeren (-26)
- leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).
Op magazine VERZIN
Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 18 i.p.v. 24 euro voor een jaarabonnement.
Interesse? Vink dan het extra veld aan op het inschrijfformulier.
Deze korting geldt enkel voor verzending in België.