Nieuws

Subsidie talentontwikkeling

Wil je met jouw jouw schrijfgroep of dichterscollectief artistieke of organisatorische stappen vooruit zetten en verder groeien? Of wil je als individuele schrijfliefhebber je eigen competenties uitbreiden via een uitgebreid leertraject? Vraag dan zeker een subsidie talentontwikkeling aan om jouw project een financiële duw in de rug te geven.

Na een succesvolle eerste indienronde voor de subsidielijn voor talentontwikkeling in de amateurkunsten staat de tweede ronde nu voor de deur. Een aanvraag indienen kan ten laatste op 15 april 2022.  

Het kan gaan om projecten die artistiek talent een boost geven, maar ook om projecten die competenties op het vlak van ondersteuning en omkadering aanscherpen, zoals promotiewerking, publiekswerking, enz. Daarnaast wil het reglement ook de samenwerking met het deeltijds kunstonderwijs of de professionele kunstensector stimuleren. 

Op de website van het Departement cultuur, jeugd & media vind je alle informatie over de subsidielijn en de nieuwe indienronde. 


Enkele voorbeelden

Een groepje oud-studenten van onze opleiding SchrijversAcademie dienden een dossier in bij de eerste subsidieronde om workshops te organiseren. Dat dossier werd positief geëvalueerd. Zij starten o.a. binnenkort met Shut up & Write in Het Bos in Antwerpen. 

Een individuele schrijfster start een onderzoeks- en coachingstraject om haar autobiografische roman uitgeefklaar te maken. 

Vragen? Een klankbord nodig? 

Creatief Schrijven vzw is als één van de amateurkunstenorganisaties aanspreekbaar voor vragen over deze nieuwe subsidie. 

Heb je een idee dat je even wil aftoetsen? Ben je op zoek naar auteurs, docenten, instellingen die je kunnen coachen en/of begeleiden? Wil je graag dat we even meedenken? 

Neem gerust contact met ons op via info@creatiefschrijven.be met als onderwerpregel 'talentontwikkeling' en wij helpen je graag op weg. 

 

Illustratie door Hanna Hiemeleers voor Creatief Schrijven vzw

Gepubliceerd op

23 feb 2022