Nieuws

Infosessie: auteursrecht en een blik op je portemonnee

Je post teksten op Azertyfactor, je houdt dus van schrijven en misschien droom je er zelfs van ooit een manuscript uit te geven. Als beginnende schrijver is het daarentegen niet altijd makkelijk om je boterham te verdienen. En als je al wat geld verdient, moet je ook nog rekening houden met btw, personenbelasting, ...

Katrin Vandebosch van het Sociaal Bureau voor Kunstenaars, t-heater, helpt je tijdens de infosessie 'Auteursrecht en een blik op je portemonnee' op weg in deze moeilijke materie. Je krijgt een overzicht van de manieren waarop je je kunt laten uitbetalen voor je schrijfwerk en wat de gevolgen zijn voor je sociale bescherming. Kortom, een doordachte blik op je portemonnee. 

Die dag spreken we ook over auteursrechten: wat is dit precies? Wie en wat beschermt auteursrecht? Auteursrecht is bedoeld om de makers van teksten te beschermen. Het is dus belangrijk om je hierin te verdiepen als je verdere stappen wilt nemen in de schrijverswereld. Barbara Persyn van deAuteurs geeft je een antwoord op je vragen over jouw rechten, in heldere taal.

Vragen die tijdens de infosessie niet aan bod kwamen, maar wel nog op het puntje van je tong liggen, kun je nadien stellen aan Barbara of Katrin.

Schrijf je in op creatiefschrijven.be/cursussen. Tot dan!

I.s.m. t-heater, Sociaal Bureau voor Kunstenaars en deAuteurs, beheersvennootschap

WANNEER: Zaterdag 14 oktober 2017 van 10 tot 13 uur

LOCATIE: t-heater, Napelsstraat 71, 2000 Antwerpen

NIVEAU: Beginners met ervaring, gevorderden

PROVINCIE: Antwerpen

LEEFTIJD: +16

PRIJS: € 25 (incl. koffie, kom soep)

Gepubliceerd op

23 sep 2017