Nieuws

Jeugdboekenmaand - Schrijven met kinderen - Lesmap en bladwijzers

Schrijf je graag thuis met je kinderen een leuke tekst ter ere van jeugdboekenmaand? Ben je op zoek naar een laagdrempelige manier om met jouw klas te werken op de kruising van lezen en schrijven? Of is jouw bib op zoek naar inspiratie voor een activiteit rond het thema geluk? Ga aan de slag met deze bladwijzers of lesmap en haal de schrijver in elk kind naar boven. 

 

Bladwijzers

Ben je op zoek naar een laagdrempelige manier om met jouw klas te werken op de kruising tussen lezen en schrijven? Dat kan met de bladwijzers van Creatief Schrijven en Iedereen Leest! Op elke bladwijzer vind je een andere opdracht om je leerlingen te prikkelen om te lezen én om er nadien over te schrijven!

Ik download de bladwijzers.

 

voorbeeld van twee bladwijzers

 

Lesmap

Speciaal voor deze Jeugdboekenmaand ontwikkelden we een lesmap om op een speelse en creatieve manier aan de slag te gaan met taal en creatief schrijven. Je vindt in de lesmap een heleboel opdrachten om de liefde voor taal en schrijven aan te wakkeren bij jouw leerlingen!

De lesmap is voor het lager onderwijs en is vooral geschikt vanaf de tweede graad. In de lesmap worden opties voor differentiatie meegegeven.

Ik download de lesmap.

 

Dit is een intiatief van Creatief Schrijven Jong en Iedereen Leest.

Gepubliceerd op

8 mrt. 2023