Nieuws

Aankondiging Lisette Lombé zesde Dichter des Vaderlands

Op 21 maart - wereldpoëziedag - werd officieel bekendgemaakt dat Lisette Lombé de volgende Dichter des Vaderlands wordt. Ze treedt hiermee in de voetsporen van Mustafa Kör, de huidige Dichter des Vaderlands. Vanaf januari 2024 neemt ze deze rol gedurende twee jaar op zich. Het nieuws wordt op 28 maart in het Maison poème in Brussel aangekondigd in aanwezigheid van Lisette Lombé en Mustafa Kör. 


Bij Creatief Schrijven vzw kennen we Lisette Lombé goed omdat zij meermaals deelnam aan het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam dat wij samen met vele partners coördineerden. Lisette is in enkele jaren tijd een belangrijke figuur geworden in de Belgische slam-scene. Ze is medeoprichter van het Collectif L-SLAM en auteur van vijf boeken die verschillende prijzen hebben gewonnen. Haar eerste kinderboek, ‘Enfants Poètes’, is net verschenen bij Robert Laffont. 


Op Gedichtendag 2024 wordt Lisette Lombé dus de zesde Dichter des Vaderlands en krijgt zij, net als haar voorgangers (Charles Ducal, Laurence Vielle, Els Moors, Carl Norac en Mustafa Kör), de opdracht om 12 gedichten te schrijven die gericht zijn tot de Belgen, over actuele thema's of, ruimer, over wat haar drijft.


Op 28 maart om 18 uur ben je welkom in het Maison poème in Brussel. Lisette Lombé en Mustafa Kör zijn aanwezig en spreken over hun indrukken en doelstellingen rond het project. Nadien volgt er een moment van uitwisseling en gedeelde voordrachten. Het poëzie-aperitief is gewijd aan de jeugdliteratuur en in het bijzonder aan het nieuwe boek van Lisette Lombé.

Praktische informatie

Dinsdag 28 maart 2023

  • 18u-19u: ontmoeting met Lisette Lombé en Mustafa Kör (officiële aankondiging, discussie en voordrachten)
  • 19u: Poëzie-aperitief "De kleur van poëzie: voorstellingen in de jeugdliteratuur" met Lisette Lombé en Sarah Ghelam (onderzoekster gespecialiseerd in jeugdliteratuur).

Adres: Maison poème | Schotlandstraat 30, 1060 Sint-Gillis


Inschrijvingen: alice.garnier@midisdelapoesie.be| 02 503 02 18

Gepubliceerd op

27 mrt. 2023