Nieuws

Winnaar Liefde voor Lyriek 2017 bekend

Samen met Nekka gingen we op zoek naar nieuwe liedteksten die het leven schetsen zoals het is… met een lach en een traan. We ontvingen veel straffe inzendingen. Na rijp beraad hebben juryleden Mira, Jonas Winterland en Robin Aerts (Het Zesde Metaal) negen laureaten en één winnaar geselecteerd. 

Zazou sleept met haar tekst Nu nog niet de hoofdprijs in de wacht. De drie finalisten van de parallel lopende Nekka-wedstrijd, die op zoek gaat naar nieuw Nederlandstalig muzikaal talent, gaan met deze tekst aan de slag en brengen hem op de finale van de Nekka-wedstrijd op zondag, 27 augustus in Antwerpen.

De andere negen laureaten zijn: Jürgen Nakielski, Angelo Dhondt, Koen Vergauwen, Nathalie Depoorter, Floris Mertens, Bas Kleijweg, Wim Vercauteren, Elisabeth Van Winckel en Veerle Delember. Hun teksten worden op muziek gezet door de halve finalisten van de Nekka-wedstrijd. Zij brengen de nieuwe liedjes tijdens de halve finales op de Gentse Feesten op do 20, vr 21 en za 22 juli op het Laurentplein (Luisterplein) in Gent. De winnende tekst en de teksten van de negen laureaten ontdek je in dit pdf-document.

Gepubliceerd op

18 mei 2017