KAMPEN

Wil je een week(end) vol taalplezier? Vraag een taalkamp aan voor jouw bibliotheek of cultuurhuis. Jij voorziet de ruimte, een vrijwilliger om te helpen en verzorgt de inschrijvingen, wij voorzien de rest!

Tijdreizigers | voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Hoe denk jij dat de toekomst eruit ziet? Spreken we dan een andere taal? We bestuderen technologische snufjes van vroeger en nu. Gameboy versus VR bril, draadtelefoon versus smartphone, brief versus e-mail. We schrijven samen aan een virtueel verhaal en bouwen onze eigen schrijfrobots die we loslaten op papier. Op het einde van dit atelier nodigen we ouders en familie uit om te komen luisteren naar ons verhaal en mee rond te kijken in de toekomst.

Ruimtevaarders | voor kinderen van 6 tot 12 jaar

We gaan de ruimte in! Is de zuurstoftank gevuld? Check. Hoe zit het met de luchtdruk? Oei, wie heeft de rode en groene draad gewisseld? Met ons ruimteschip reizen we vijf dagen door de onbekende kosmos en leggen onze reis vast in een logboek. Je ontdekt verre zonnestelselen en ontmoet eigenaardig buitenaards leven. Opgepast dat er niet eentje aan boord kruipt! We klimmen in onze pen en creëren een eigen universum vol sterren, planeten en nevels. Op het einde van dit atelier nemen we ouders en familie mee op ruimtevaart!

Mythes en Legendes | voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Heb je die draak gezien? Kijk, daar is een goblin! Hé die zombie is er met mijn schoenen vandoor! Hou je gids goed bij de hand want we gaan op een legendarische ontdekkingsreis. Samen reizen we vijf dagen naar alle mythische hoeken van de wereld en beleven we de verhalen van heldhaftige figuren. Word zelf een legende en schrijf je eigen avontuur. Op het einde van dit atelier nemen we ouders en familie mee naar een onbekend land waar mythische wezens en legendes rondlopen uit onze eigen verbeelding.

TAALBAD | voor anderstalige kinderen van 5 tot 15 jaar

Wil jij een kamp waarbij er bijzondere aandacht is voor kinderen die het Nederlands nog leren? Dat kan! 

Met Taalbad prikkelen en stimuleren we, op laagdrempelige en speelse wijze, anderstalige kinderen of kinderen met een taalachterstand in het gebruik van de Nederlandse taal. Spelenderwijs en met creatieve methodieken werken we aan hun alledaagse woordenschat en integreren deze spelenderwijs in taalrijke activiteiten, aangepast aan de leeftijd en het niveau van de groep.

We geven kinderen zin in taal en vullen hun rugzakken en hoofden met verbeelding en een rijke woordenschat, zonder dat ze dat zelf doorhebben! 

*Geen extra kost.

______________

Praktisch
Het kamp gaat door in een ruim lokaal en bij voorkeur beschik je over een buitenruimte.

Onze schrijfdocent geeft graag iedere deelnemer evenveel kansen, om die reden bestaat een groep idealiter uit 15 deelnemers.

Wij bezorgen je een materialenlijstje voor het kamp. Bijzonder materiaal brengen wij mee.

Prijzen
Prijzen op aanvraag.

Kamp aanvragen
Een kamp aanvragen kan via mail (post@creatiefschrijven.be) of
telefonisch: 03 229 09 90.

Annuleren
Tot 8 weken voor datum: 10 euro administratiekost.
Tot 4 weken voor datum: helft van de prijs.
Laatste 14 dagen voor datum: het volledige bedrag.

 

<< terug naar Bibliotheken