Avontuurlijke reis door de poëzie

In welk poëzieveld opereren wij, waar komen wij vandaan?

In zes avontuurlijke sessies loodst Peter Holvoet-Hanssen je doorheen de poëziegeschiedenis. Tijdens deze lessenreeks reis je ook even mee met de eerstejaars poëzie van SchrijversAcademie, voor wie deze cursus een module in de opleiding is. Zij geven mee richting aan de inhoud. De poëziestroom is diep en breed en niet altijd zien wij de verbindingen door de eeuwen heen: van Vondel naar Gezelle, van Van Ostaijen naar Claus, van Claus naar ‘HH’ … Scheep in, en zet je mee in om de Wereld van de Poëzie ten volle in je op te nemen. Niet alles kan in deze sessies worden belicht, maar begeestering en vervoering worden je deel. Samen met een zing-zeggende meesterverteller zitten we rond een eeuwenoud vuur: startend met een druïdegedicht gaat het naar middeleeuwse gezangen en moderne teksten, met een extra focus op Paul van Ostaijen. We leren andere camerastandpunten in te nemen, verder te kijken dan de vertrouwde omgeving. Enteren!

Peter Holvoet-Hanssen is dichter-schrijver / troubadour en was stadsdichter van Antwerpen van 2010 tot 2012. Zijn werk werd bekroond met o.a. de Vlaamse Debuutprijs, de driejaarlijkse Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap en de Arkprijs van het Vrije Woord. Hij is docent bij SchrijversAcademie, waar deze cursus een onderdeel van is.

15% korting voor:

- jongeren (-26)

- leden van de Literaire Loge

- leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart). 

 

Korting op magazine VERZIN:

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 15 i.p.v. 20 euro voor een jaarabonnement. 

Interesse? Vink dan het extra veld aan op het inschrijfformulier. 

Enkel verzending aan dit voordeeltarief in België. 

©KoenBroos

Sessie(s)

21 september, 5 oktober, 12 oktober, 26 oktober, 9 november, 16 november 2021 telkens van 19u tot 21u30


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw

Docent Peter Holvoet-Hanssen

Duur Meerdere dagen

Start 21 sep. 2021 17:00

Einde 16 nov. 2021 20:30

Prijs € 197.00

Regio Antwerpen

Locatie Hibernia school

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus


Genres

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!