De klei maken: cursisten en hun schrijfbronnen - inspiratiemoment voor schrijfdocenten

Waarover schrijven? Waar put je als schrijver uit, wanneer je een verhaal vertelt? Hoe kan je je waarneming, emoties, herinneringen, jouw unieke zijn inzetten om tot een authentieke tekst te komen? Zoals een pottenbakker klei nodig heeft om een pot te draaien, zo hebben schrijvers hun eigen specifieke beleving van de wereld nodig om een verhaal goed te kunnen vertellen. Met de juiste schrijfuitdaging op het juiste moment kun je je cursisten helpen toegang te vinden tot hun eigen creatieve bronnen

Isabelle Rossaert begeleidt je tijdens deze sessie in de zoektocht naar manieren om je cursisten hun klei te laten creëren.Tijdens dit inspiratiemoment bekijk je welke activiteiten je hiervoor in kunt zetten door ze zelf uit te proberen, zodat je straks met enkele nieuwe gereedschappen je cursisten kunt helpen materiaal voor hun teksten te vinden.

Docent | Isabelle Rossaert is schrijver, journalist, psycholoog, schrijfdocent en coördinator bij SchrijversAcademie. Met haar bedrijf De Schrijfkaravaan organiseert ze schrijfweken en ze begeleidt schrijvers via het langere traject The artist way.

Korting

15% korting voor jongeren (-26), leden van de Literaire Loge, leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).

Kansentarief via UiTpas Mechelen (80% korting) - stuur een e-mail met je UiTpasnummer naar info@creatiefschrijven.be met vermelding van de cursus.

Schrijf je in voor alle inspiratiemomenten voor schrijfdocenten en krijg één sessie cadeau. Stuur hiervoor een e-mail naar info@creatiefschrijven.be en vermeld in de onderwerpregel: 'inschrijven alle inspiratiemomenten voor schrijfdocenten voorjaar 2020'. Klik hier voor het overzicht van de inspiratiemomenten.

Sessie(s)

Dinsdag 21 januari van 10u tot 13u


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw

Docent Isabelle Rossaert, schrijver, psycholoog en coördinator bij SchrijversAcademie

Start 21 jan 2020, 09:00

Prijs € 59.00

Regio Antwerpen

Locatie Het Predikheren, Goswin de Stassartstraat z.n, 2800 Mechelen

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!