Het schrijfproces in de schrijfles - inspiratiemoment voor schrijfdocenten

Tijdens het schrijven gebeurt er van alles in het hoofd. Een schrijver denkt na over de juiste woorden, over hoofdstructuur en over hoe alles past bij de vorige woorden en zinnen. Vooral beginnende schrijvers kunnen hierdoor vastlopen: ze moeten te veel tegelijkertijd doen en dat zorgt voor blokkades. Deze blokkades kun je voorkomen wanneer je tijdens je schrijflessen aandacht besteedt aan de verschillende processen die zich afspelen in het hoofd van een schrijver.

Dit inspiratiemoment laat je zien hoe je je lessen zo kunt vormgeven dat je schrijfblokkades voorkomt. Anna van Strien laat je een soort universeel ontwerp van een procesgerichte creatief-schrijfles ervaren. We doorlopen verschillende fasen in het proces en we maken daarbij gebruik van praktische hulpmiddelen om dat proces te vergemakkelijken. Aan het eind van de bijeenkomst ga je naar huis met praktische handvatten waarmee je je volgende lessen gericht op het schrijfproces kunt vormgeven.

Docent | Anna van Strien is dichter, lerarenopleider, letterkundige en schrijfdidacticus. Naast deze werkzaamheden begeleidt ze tevens aspirant-schrijvers in het werkproces naar een manuscript. Voorheen was ze hoofdredacteur van digitaal literair magazine De Optimist.

Korting

15% korting voor jongeren (-26), leden van de Literaire Loge, leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).

Kansentarief via UiTpas Mechelen (80% korting) - stuur een e-mail met je UiTpasnummer naar info@creatiefschrijven.be met vermelding van de cursus.

Geprikkeld door het aanbod? Schrijf je in voor alle resterende inspiratiemomenten voor schrijfdocenten. Stuur hiervoor een e-mail naar info@creatiefschrijven.be en vermeld in de onderwerpregel: 'inschrijven alle inspiratiemomenten voor schrijfdocenten voorjaar 2020'. Klik hier voor het overzicht van de inspiratiemomenten.

Sessie(s)

dinsdag 18 februari van 10u tot 13u


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw

Docent Anna van Strien, letterkundige en schrijfdidacticus

Start 18 feb 2020, 09:00

Prijs € 59.00

Regio Antwerpen

Locatie Het Predikheren, Goswin de Stassartstraat z.n, 2800 Mechelen

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!