Kunst als tool - inspiratiemoment voor schrijfdocenten

Dagen
20
Uren
22
Min
24
Sec
32

Omschrijving

Kunst als tool: beeldende schrijf-methodiek voor laaggeschoolden en mensen met Nederlands als tweede taal

Voor sommigen is de drempel tot een schrijfworkshop hoog. ‘Waarover’’ moeten ze schrijven, en vooral ‘Hoe?’ 

Via beeldmateriaal laat je deelnemers kijken naar een kunstwerk. Door het stellen van gerichte vragen nodig je hen uit om dieper te kijken, te reflecteren. Aandachtig kijken triggert een schrijf-prikkel, die uitmondt in een verhaal dat niet moet gelinkt zijn aan het kunstwerk. Kunst als opener om tot je eigen creativiteit te komen.

Barbara Van den Eynde volgde SchrijversAcademie en de opleiding tot schrijfdocent. Sinds 2006 geeft ze schrijfworkshops. Sinds 2011 gaat ze ook aan de slag als museumgids. In 2014 werkte ze voor KMSKA een methodiek uit, ‘mijn verhaal’, om groepen NT2 bij een museumbezoek uit te nodigen tot het schrijven van verhalen. Met deze methodiek gaat ze sinds 2016 naar verschillende gevangenissen in Vlaanderen, aanvullend op basiseducatie en lessen Nederlands.

 

Korting

15% korting voor jongeren (-26), leden van de Literaire Loge, leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).

Kansentarief via UiTpas Mechelen (80% korting) - stuur een e-mail met je UiTpasnummer naar info@creatiefschrijven.be met vermelding van de cursus.

 

Geprikkeld door het aanbod?
Schrijf je in voor alle resterende inspiratiemomenten voor schrijfdocenten en krijg één sessie cadeau. Stuur hiervoor een e-mail naar info@creatiefschrijven.be en vermeld in de onderwerpregel: 'inschrijven alle inspiratiemomenten voor schrijfdocenten najaar 2020'. Klik hier voor alle inspiratiemomenten voor schrijfdocenten. 


Nog 12 vrije plaatsen.

Inschrijven

Sessie(s)

dinsdag 20 oktober van 10u tot 13u


Inschrijvingsdeadline

19 okt. 2020 14:00


Details

Prijs € 59.00

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Barbara Van den Eynde

Locatie Het Predikheren, Goswin de Stassartstraat z.n, 2800 Mechelen

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 16+

Niveau Gevorderden

Regio Antwerpen


Nog 12 vrije plaatsen.

Inschrijven