Kunst als tool - inspiratiemoment voor schrijfdocenten

Hoe zet je beeldende kunst in bij een schrijfworkshop? En hoe helpen die beelden mensen op weg die het Nederlands niet als moedertaal hebben? Hoe stimuleren beelden hun schrijfproces?

Voor sommigen is de drempel tot een schrijfworkshop hoog. ‘Waarover?' moeten ze schrijven, en vooral ‘Hoe?’ 

Via beeldmateriaal laat je deelnemers kijken naar een kunstwerk. Door het stellen van gerichte vragen nodig je hen uit om dieper te kijken, te reflecteren. Aandachtig kijken triggert een schrijfprikkel, die uitmondt in een verhaal, al dan niet gelinkt aan het kunstwerkt. Kunst als opener om tot de eigen creativiteit te komen.

Ervaren docente Barbara Van den Eynde geeft inzage in haar methode die ze ontwikkelde voor de musea en geeft praktisch advies om tijdens jouw sessies ook met beeld aan de slag te gaan.

Van harte welkom op dinsdag 20 oktober in de prachtige bibliotheek van Mechelen. 

 

Barbara Van den Eynde volgde SchrijversAcademie en de opleiding tot schrijfdocent. Sinds 2006 geeft ze schrijfworkshops. Sinds 2011 gaat ze ook aan de slag als museumgids. In 2014 werkte ze voor KMSKA een methodiek uit, ‘mijn verhaal’, om groepen NT2 bij een museumbezoek uit te nodigen tot het schrijven van verhalen. Met deze methodiek gaat ze sinds 2016 naar verschillende gevangenissen in Vlaanderen, aanvullend op basiseducatie en lessen Nederlands.

 

Korting

15% korting voor jongeren (-26), leden van de Literaire Loge, leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).

Kansentarief via UiTpas Mechelen (80% korting) - stuur een e-mail met je UiTpasnummer naar info@creatiefschrijven.be met vermelding van de cursus.

 

Geprikkeld door het aanbod?

Schrijf je in voor alle resterende inspiratiemomenten voor schrijfdocenten en krijg één sessie cadeau. Stuur hiervoor een e-mail naar info@creatiefschrijven.be en vermeld in de onderwerpregel: 'inschrijven alle inspiratiemomenten voor schrijfdocenten najaar 2020'. Klik hier voor alle inspiratiemomenten voor schrijfdocenten. 

Sessie(s)

dinsdag 20 oktober van 10u tot 13u


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Barbara Van den Eynde

Start 20 okt 2020, 08:00

Prijs € 59.00

Regio Antwerpen

Locatie Het Predikheren, Goswin de Stassartstraat z.n, 2800 Mechelen

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!