Nieuw! Videopoems: woord en beeld gedicht

In een videopoem kan je jouw poëzie uitdrukken in tekst én audio, film- en videokunst. Zo geef je een extra dimensie aan je woorden. Het gedicht kan gesproken, geschreven of afgebeeld zijn, dat bepaal je als maker zelf. 

In deze 5-delige reeks neemt Phil Van den Bossche, o.a. redacteur bij De Ideale Wereld, je mee op pad in een creatieve zoektocht naar de verbinding tussen jouw woorden en passende beelden. 

Technische apparatuur of kennis is geen vereiste. Met je smartphone en een (gratis) montagetool kom je tot een mooi resultaat. 

Op het einde van deze cursus heb je een afgewerkt videogedicht. En wie wil, kan dat ook tonen aan familie en vrienden tijdens een toonmoment op zaterdagmiddag 18 maart.  

 

Over de docent 

Phil Van den Bossche is videast, regisseur, cameraman, monteur en scriptbedenker voor spotjes, reportages en bedrijfsfilms. Hij werkt o.a. op de redactie van De Ideale Wereld. 


Toonmoment

Deze cursus is ook een module van het Basisjaar Literair Schrijven. In het kader van dat Basisjaar organiseren wij een live toonmoment op zaterdag 18 maart, samen met de deelnemers van de modules ‘Txt on stage’ en ‘Literair Bloggen’. 

Tijdens de lockdown in 2020 vond dat toonmoment online plaats. Benieuwd hoe we dat aanpakken, dat toonmoment? Ontdek de opname van het toonmoment 2020 online. 

 

Locatie

De lessen vinden plaats in de prachtige Hibernia-Steinerschool op Antwerpen-Zuid. Voor de les en tijdens de pauze kan je een drankje bestellen aan onze bar. Na afloop kan je bijvoorbeeld ook nog een bezoekje brengen aan de Buchbar en of Cronopio, twee van onze favoriete boekhandels op wandelafstand van Hibernia. 


Kortingen

15% voor:

  • jongeren (-26)
  • leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).
     

Op magazine VERZIN

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 15 i.p.v. 20 euro voor een jaarabonnement. 

Interesse? Vink dan het extra veld aan op het inschrijfformulier. 

Deze korting geldt enkel voor verzending in België. 

 

 

Sessie(s)

14, 21 en 28 januari, 11 en 18 februari, 4 maart telkens van 10 tot 12.30u


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Phil Van den Bossche

Duur Meerdere dagen

Start 14 jan 2023, 09:00

Einde 4 mrt 2023, 11:30

Prijs € 197.00

Regio Antwerpen

Locatie Hiberniaschool, Volkstraat 40, Antwerpen

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus


Genres

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!