Poetry Summer Academy

De cursus is vol. Je kan je inschrijven op de wachtlijst door een mail te sturen naar info@creatiefschrijven.be

**

Men neme 10 hongerige dichters en voege daar 1 ervaren schrijfcoach aan toe, Daniel Billiet, en laten hen taalgevoelig mixen en gisten gedurende 5 dagen in de Oude Abdij van Drongen. Vervolgens op individuele smaak brengen naar eigen inzichten en verlangen.

Dit recept voor een zomerse schrijfcursus werpt al meer dan XII edities heel vruchtbare en bewonderenswaardige gedichten af.  

foto PSA 2021:  Sophie Nuytten

Je hebt de basics van poëzie schrijven onder de knie? Maar je wil meer, je wil je verzen zien groeien. Je wil uit je eigen denken en weg van je bekende paden breken, je wil meegezogen worden door stimulerende opdrachten en de inspirerende wisselwerking met andere dichters.  

Dan ben je welkom op editie XIII van de bekende Poetry Summer Academy.        

Er zijn groepssessies, maar we werken ook in kleine groepjes. Intense feedbacksessies wisselen af met individuele schrijftijd.  

En wees gerust, het is niet omdat PSA al jaren een succesformule blijkt, dat we op onze lauweren rusten. Voor deze editie introduceren we een NIEUW werkmodel, de taalcollage. Vanuit foto's en tekeningen gaan we op een intuïtieve, gevoelsmatige insteek poëzie creëren.   

Nog niet overtuigd? Bekijk het getuigenisboek, de foto's en de teksten in het boek 'Hellebosch, zoals alleen een eik kan kijken'.

Begeleiding

Daniel Billiet, dichter en schrijfdocent. Hij publiceerde een tiental dichtbundels voor de jeugd en een vijftal bloemlezingen. Hij stond aan de wieg van Poëziekrant en het Poëziecentrum. Was poëzierecensent voor KNACK. In 2020 verscheen zijn the best of van zijn jeugdgedichten 'Waarom het nooit bananen regent

Hij is o.m. ook ambassadeur voor Grootouders voor het Klimaat, actief als klimaatdichter en ook actief voor het Gents MilieuFront in Gent. 

Locatie

De Oude Abdij Drongen, een modern uitgerust complex aan de Leie waar de stilte in hoog aanzien staat. Reis er even per google naartoe en je zult zien dat deze abdij alles heeft om je te verwennen.

Wil je de avond ervoor al rustig aankomen en proeven van de sfeer in de Oude Abdij? Dan kan je zelf en op eigen kosten een extra nacht boeken door rechtstreeks te mailen naar gastenverblijf@oudeabdij.be. Vermel dat je reservatie aansluit op die van Creatief Schrijven.

Interesse? Meld je aan! 

Omdat we zeker willen zijn dat mensen die willen deelnemen over voldoende ervaring beschikken als dichter vragen we vooraf een mailtje te sturen met vijf van je recente gedichten. Die mag je sturen naar info@creatiefschrijven.be met als onderwerp ‘kandidaat PSA’. Eens je kandidatuur aanvaard wordt, kun je dan het inschrijvingsgeld betalen. 

Vroegboekkorting

Wie zich voor 30 april aanmeldt en toegelaten wordt, krijgt een vroegboekkorting en betaalt 625 euro i.p.v. 745 euro.  De vroegboekkorting is niet cumuleerbaar met andere kortingen. 

Wie na 1 mei inschrijft, betaalt 745 euro

15% korting voor -26 en op vertoon van de lerarenkaart. 

 

Korting op magazine VERZIN

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 15 i.p.v. 20 euro voor een jaarabonnement. 

Laat dat interessante leesvoer maar komen? Vink dan het extra veld aan op het inschrijfformulier. 

Deze actie geldt enkel voor Belgische cursisten en dat o.w.v. de hoge internationale portkosten. 

Sessie(s)

Van woensdag 17 tot zondag 21 augustus in de Oude Abdij van Drongen.


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Daniel Billiet

Duur Meerdere dagen

Start 17 aug. 2022 08:00

Einde 21 aug. 2022 14:00

Prijs € 745.00

Regio Oost-Vlaanderen

Locatie Oude Abdij van Drongen, Drongenplein 26/27, Gent

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus


Genres

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!