Scenario's schrijven

Patrick Bernauw is docent creatief schrijven, maar is ook al jarenlang actief als scenarist voor televisieseries (o.a. Wittekerke, Wat nu weer!?, Alle maten, Sedes & Belli) en audio drama voor de vroegere BRTn, vrije radio's en momenteel podcast (Mysterieus België). Zijn toneelwerk werd veelvuldig bekroond met o.a. de Sabam Prijs voor Toneel en de Visser Neerlandia Prijs. Hij ontwikkelde bovendien diverse scenario's voor city games en moordspelen, die nog steeds erg in trek zijn bij teambuildings, personeels- en familiefeesten, vrijgezellentoestanden en zo meer. Zie bijvoorbeeld: Moordspel, Stadsspel.

In deze cursus leert hij je alles over het schrijven van een goeie pitch, synopsis, scenische synopsis. Hij wisselt theorie over verhaalstructuren en spanningsbogen af met oefeningen en schrijfopdrachten, waarop je de nodige feedback krijgt. En uiteraard staat daarbij jouw persoonlijk project centraal. Misschien wil je een televisieserie slijten, een filmscenario schrijven, een theaterstuk voor het toneelgezelschap om de hoek, een hoorspel voor een podcast, jouw eigen GPS-stadsspel of moorddiner? Het kan allemaal. Samen met je persoonlijke schrijfcoach bepaal jij het traject!

 

 

Sessie(s)

Het aantal en de aard van de sessies worden in onderling overleg bepaald.


Details

Georganiseerd door vzw de Scriptomanen

Docent Patrick Bernauw is auteur van historische thrillers zowel voor volwassenen als voor de jeugd, en docent creatief schrijven aan de Academie voor Podiumkunsten te Aalst en het Conservatorium van Mechelen.

Start 15 dec. 2020 11:00

Prijs € 363.00

Regio Online

Locatie Online

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+


Genres

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!