Schrijven over rouw en verlies

Een ingetogen workshop waarin we de tijd nemen om woorden te geven aan je verdriet. Vaak zwijgen we over verlies en verdriet, in de hoop dat die gevoelens zo zullen verdwijnen. Toch kan je pas rouwen als je je gevoelens kan benoemen. Net zoals je er pas kan zijn voor anderen, als je eerst stil staat bij wat jij nodig hebt.

Jij houdt de pen vast, jij bepaalt ook waarover je schrijft. Zo kan je schrijven over rouw, een moeilijke periode in je leven, de impact van Corona, een echtscheiding of ontslag.

We starten met de basis van Schrijven naar je-zelf. Wat kan schrijven voor jou betekenen en hoe begin je daar eigenlijk aan? Daarna krijg je verschillende schrijfopdrachten.  Zo sta je stil bij wat is geweest en richt je je blik op de toekomst. Tussen de oefeningen is er tijd voor uitwisseling zodat we elkaar kunnen versterken en inspireren.

Je leest nooit iets voor, je schrijft enkel voor jezelf.

In de schrijfworkshops Schrijven naar je- zelf staat niet zozeer je verbeelding centraal maar wel je persoonlijke groei. Door gedachten en gevoelens toe te vertrouwen aan papier, krijg je meer inzicht in wie je bent en wat je nodig hebt.  Hierdoor ontstaat er rust en komt er ruimte vrij om te focussen op wat er echt toe doet. Het gaat niet over mooie zinnen maken of het volgen van de taalregels. Het gaat wel over de kracht van woorden en benoemen van wat voor jou waardevol is. Zo helpt schrijven om bewust vorm te geven aan jouw leven.

Sessie(s)

27 november 2022


Details

Georganiseerd door Schrijven naar je-zelf

Docent Emke Dierickx

Duur 1 dag(deel)

Start 27 nov. 2022 09:00

Einde 27 nov. 2022 15:30

Prijs € 95.00

Regio Oost-Vlaanderen

Locatie De Bleekweide, Groot Begijnhof 16, 9040 Gent

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!