Schrijverstypen en zelfsturing - sessie voor schrijfdocenten - online

Iedere schrijver heeft zijn of haar eigen aanpak, rituelen en voorkeuren voor zowel schrijven als leren. Hoe kun je daar als docent het beste mee omgaan? Hoe kun je gebruik maken van die voorkeuren en die aanpak tijdens je lessen? Hoe zorg je ervoor dat je cursisten zich bewust worden van hun aanpak en voorkeuren?

Onderwijsonderzoeker en schrijfdidacticus Gert Rijlaarsdam neemt je mee in de wereld van het onderzoek naar deze processen. Hij laat je met zijn inzichten vanuit zakelijk schrijven zien op welke manieren je aandacht kunt geven aan verschillende voorkeuren en hoe je zelfsturing kunt inzetten bij het schrijven en het leren. Ook laat hij je een vragenlijst afnemen, opdat je meer gegevens kunt krijgen over je cursisten.

Docent | Gert Rijlaarsdam werkte jarenlang aan o.a. de Universiteit van Amsterdam en Universiteit Antwerpen. Hij begeleidde als professor verschillende promovendi die zich bezighielden met literatuur- en schrijfonderwijs.

Korting

15% korting voor jongeren (-26), leden van de Literaire Loge, leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).

Sessie(s)

dinsdag 15 december van 10u tot 13u


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw

Docent Gert Rijlaarsdam, schrijfdidacticus en onderwijsonderzoeker

Start 15 dec. 2020 09:00

Prijs € 59.00

Regio Online

Locatie Online, via Zoom

Leeftijdscategorie 18+

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!