Van gedachten naar gedichten: een trapje hoger

Je hebt het gevoel dat poëzie voor jou een ideale manier is om iets te vertellen. Een gedicht kan immers met weinig woorden een hele wereld oproepen, of net dat ene idee of gevoel in een paar regels perfect omschrijven. Je hebt de reeks 'Van gedachten naar gedichten' gevolgd, of je schreef al een paar gedichten en je hebt de smaak te pakken. Dan is deze reeks iets voor jou!

We duiken in de wereld van beeldspraak en metaforen en zoeken uit hoe ver je wil en kan gaan in het 'verdichten' van taal. We blijven inspirerende voorbeelden lezen en jij leert ondertussen je eigen stijl kennen. Twijfel je soms over de lengte van een strofe of de juiste toon voor je gedicht? Door kleine opdrachten en gerichte feedback, vind je de meest rake omschrijving, dat pakkende begin of die verrassende slotregel.

Als je daar klaar voor bent, kan je bij je medecursisten aftoetsen hoe jouw woorden overkomen bij de lezer. Tijdens opbouwende feedbacksessies leren we van elkaar. Aan het eind van deze reeks ben je gegroeid als dichter, en ongetwijfeld een paar knappe gedichten rijker!

Sessie(s)

do 21/04, do 28/04, do 05/05, do 12/05, do 19/05
19:30 - 22:00


Details

Georganiseerd door Wisper Gent

Docent Hilde Van Cauteren

Duur Meerdere dagen

Start 21 apr. 2022 17:30

Einde 19 mei 2022 20:00

Prijs € 110.00

Regio Oost-Vlaanderen

Locatie Wisper Gent - Literatuurlokaal

Kaart Open de kaart

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus


Genres

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!