WISPERpro | Kunsteducatieve vraagstukken

Actief kunst maken en beleven in groep is het doel van je lessen? Of je zet kunst in als middel tot creatieve groei? Deze pittige opleiding is er voor iedereen die zijn eigen (kunst)educatieve praktijk wil verruimen door samen met professionele lotgenoten een aanstekelijk onderzoek en dito discussies aan te gaan. 

Gedurende vier zondagen pakken we een brandend actueel vraagstuk uit de kunsteducatie aan, zoals:

  • cross-disciplinaire verbanden en opdrachten
  • duivelse, verkeerde, getikte oefeningen?!
  • spreken en niet spreken in de les (doen, inleiden, vragen stellen, tonen, beschouwen, dialogeren …)
  • wat met De Grote Kunst in de sessies?
  • is er plaats voor het ambacht in de actuele kunsteducatie?

Iedere sessie start met een gefundeerde input van de ervaren educatieve medewerkers van WISPER. Die vormt het vertrekpunt voor een actief werkproces waarbij reflectie, discussie en onderlinge uitwisseling een belangrijke plaats innemen.

We zetten educatieve experimenten op poten, waaraan iedereen meedoet vanuit zijn eigen ervaringen en achtergrond. Dat zorgt voor een wervelende en leerrijke dynamiek, waarbij je je nu eens volledig kan laten gaan als deelnemer en dan weer kennis deelt vanuit jouw specifieke expertise.

We leren van en met elkaar, over de verschillende domeinen heen: theater, beeldende kunsten, muziek, literatuur, dans, fotografie. Door de groepsdynamische aanpak maakt koudwatervrees voor elkaars artistieke discipline al gauw plaats voor een interessante kruisbestuiving. Je ontdekt daarbij verrassende verwantschappen én kweekt een frisse, nieuwe kijk op je eigen educatieve praktijk.

Om het maximum uit deze cursus te halen, moet je vertrouwd zijn met minstens één van deze artistieke disciplines: beeldende kunsten, muziek, theater, dans, literatuur of fotografie en ben je actief in een educatieve setting. Die artistiek/educatieve bagage is een voorwaarde om zelfstandig oefeningen te kunnen maken of te verzamelen vanuit jouw kunstvorm. Vermeld dus bij inschrijving zeker vanuit welke discipline je deelneemt.

Sessie(s)

30/01, 27/02, 27/03, 24/04
10:00 tot 16:30


Details

Georganiseerd door Wisper Gent

Docent Liesbet Verschueren, Eva De Mulder, Mileen Borgonjon

Duur Meerdere dagen

Start 30 jan 2022, 09:00

Einde 24 apr 2022, 14:30

Prijs € 158.00

Regio Oost-Vlaanderen

Locatie Wisper Gent

Kaart Open de kaart

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!