Nieuws

Afscheid Hubert Van Lier

Met droefheid melden wij het overlijden van Hubert van Lier. Hij werd 84 jaar. 

 

Oprichter SchrijversAcademie

Hubert richtte in 1991 samen met Leo Geerts SchrijversAcademie op.  Hun missie: de Vlaming doelgericht aan het schrijven zetten en het literair schrijversvak in ons land professionaliseren. Hubert van Lier was de eerste tien jaar coördinator en drijvende kracht van de opleiding. Sinds 2010 zit SchrijversAcademie onder de vleugels van Creatief Schrijven vzw en zetten wij de missie van van Hubert en Leo verder. Ter nagedachtenis van Hubert delen we een artikel over 20 jaar SchrijversAcademie dat in 2016 verscheen in ons magazine VERZIN . 

 

Drijvende kracht

We herinneren Hubert Van Lier als een goedlachse man met grote kennis van én een kritische blik op het Vlaamse literaire landschap. Hij was jaren hoofdredacteur van het literaire tijdschrift Deus ex Machina. Hij was ook ere-voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Letterkundigen en gewezen voorzitter van het Genootschap van Vlaamse misdaadauteurs.

 

Promotor thriller

Naast al deze activiteiten én een voltijdse betrekking schreef hij zelf een tiental thrillers. Hij was een groot promotor van het genre en stond mee aan de wieg van het Festival van het Spannende Boek 'De Vrienden van Agatha' dat vorig jaar voor het eerst plaatsvond in Hogeschool Thomas More.

 

Afscheidsdienst

De afscheidsdienst is op donderdag 29 juni 2023 om 10u in de aula van Uitvaartzorg Van Raemdonck, Albert Panisstraat 79 te Beveren, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats, Zwaantjeslei 101 te Merksem.

Gepubliceerd op

26 jun 2023

Download

20jaarSA