Nieuws

Anneke Verbeeck wint wedstrijd dicteetekst

Maar liefst 153 straffe inzendingen ontvingen we voor de wedstrijd 'Verhaal voor dictee'. Juryleden Ludo Permentier en Chaima Saysay selecteerden een top drie. Zij kozen voor de teksten van: Anneke Verbeeck, Marthe Van Loy en Mart Moris


En de winnaar is

De intro van deze drie teksten werden voorgelegd aan de bibliotheken die binnenkort het dictee organiseren. Bij de bibliotheeksector viel de tekst van Anneke Verbeeck uit Wondelgem het meest in de smaak. Haar verhaal wordt op 8 oktober voorgelezen in meer dan 75 bibs.

Benieuwd naar het verhaal van Anneke Verbeeck en de moeilijke woorden die erin zitten? Speel dan zeker mee met De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden op vrijdagavond 8 oktober. Inschrijven doe je online of bij een deelnemende bibliotheek

Anneke zelf getuigt alvast: "Zolang Het Groot Dictee op televisie werd uitgezonden, heb ik er nooit aan deelgenomen. Ik denk omdat er toevallig altijd iets anders op de planning stond die bewuste avond. Maar de onlineversie van het Groot Dictee Heruitgevonden heb ik de afgelopen twee jaar wél met veel plezier meegespeeld.  De eerlijkheid gebiedt mij te vertellen dat ik het nooit verder schopte dan dicteetijger… Petje af dus voor alle schrijfwijzen, ze mogen hun tanden dit jaar stukbijten op mijn tekst!

Wil je jouw spellingkennis nog even opfrissen? Dat kan, met onze online cursus 'foutloos spellen'. In deze training zetten we de regels nog eens op een rij. Wees gerust, het is minder moeilijk dan je denkt!


Interview met Anneke Verbeeck in VERZIN

In het volgende nummer van ons magazine VERZIN verschijnt een interview met winnaar Anneke Verbeeck waarin ze lees- en schrijftips deelt. Abonneer je uiterlijk midden september en ontvang het volgende nummer begin oktober in je brievenbus. 

 

Andere laureaten 

De tekst van Marthe Van Loy uit Westerlo wordt gebruikt voor de grote finale van De Schrijfwijzen op 23 oktober. Dan nemen alle winnaars van de verschillende bibliotheken het tegen elkaar op.

De jury selecteerde daarnaast nog één tekst voor het online dictee van De Standaard en NRC. Die is van de hand van Rob Driessen uit het Nederlandse Naarden. 

Gepubliceerd op

7 sep. 2021