Nieuws

Laat je inspireren door onze auteurslezingen

Als onderdeel van de opleidingen Opleidingsjaar Literair Schrijven en SchrijversAcademie organiseert Creatief Schrijven ieder academiejaar auteurslezingen. Kon je er op het moment zelf niet bij zijn? Niet getreurd, we hebben ze allemaal opgenomen voor jouw gemak. Laat je inspireren door de ervaringen en wijze lessen van deze geweldige auteurs. Wil je meer te weten komen? Neem dan zeker eens een kijkje bij onze opleidingen

Hieronder kan je de opnames bekijken van het voorbije jaar. Je vindt ze ook op het YouTube-kanaal van Creatief Schrijven.

 

Je moet je schrijfruimte opeisen voor jezelf: Anneleen Van Offel

Anneleen Van Offels debuutroman ‘Hier is alles veilig’ speelt zich af in Israël. Hoe kwam ze op het idee? En hoe doe je dat: schrijven over zo’n complex land?

Nadat Anneleen Van Offel in gesprek gaat met auteur Isabelle Rossaert beantwoordt ze vragen van het publiek.

 

Er zit niemand te wachten op je volgend boek: Jeroen Theunissen 

Jeroen Theunissen spreekt met auteur Isabelle Rossaert over zijn roman 'Ik = cartograaf', het resultaat van een zes maanden durende wandeltocht van Zuidwest-Ierland tot aan de Bosporus. Tijdens de wandeltocht geeft hij een plaats aan de persoonlijke crisissen die hij doormaakt. 

 

Muziek en korte verhalen kan je goed met elkaar vergelijken: Maxim Osipov 

Maxim Osipov gaat in gesprek met auteur Johan de Boose over schrijven als arts, over het korte verhaal als genre, en over hoe het is om een schrijver in ballingschap te zijn.

 

De stijl overstijgt soms de woorden: Els Moors

Voormalig Dichter des Vaderlands Els Moors gaat in gesprek met Johannes Lievens over jezelf blootgeven in je literair werk en schrijven over seks, emoties en menselijk begeren. 

 

Schrijven als artistiek ambacht: De Wetten

De auteurs uit de voorbije auteurslezingen gaan met elkaar in gesprek over zinnelijk schrijven. Hoe belangrijk zijn onze menselijke zintuigen voor onze waarneming en hoe zet je het sensitieve om in taal? 

 

Zin in meer? Creatief Schrijven organiseert auteurslezingen als onderdeel van de opleidingen Opleidingsjaar Literair Schrijven en SchrijversAcademie, neem zeker een kijkje bij de opleidingen. 

 

De auteurslezingen vinden plaats in samenwerking met Behoud de Begeerte. 

Beeld Els Moors © Guy Kokken

Gepubliceerd op

21 apr. 2023