Verslag

Davy D’Halluin Vlaamse laureaat van European Flash Fiction Contest

Davy D’Halluin vertegenwoordigt Vlaanderen bij de zesde editie van de Europese Flash Fiction wedstrijd. De European Association of Creative Writing Programs (EACWP) organiseert de internationale wedstrijd, in samenwerking met Creatief Schrijven vzw. Er werden meer dan 1000 inzendingen ingestuurd. Hieruit werden dertien flitsverhalen - één per land of taalgebied - gekozen. Alle deelnemers hopen de hoofdprijs, 600 euro prijzengeld, binnen te halen met hun flitsverhaal van maximum 100 woorden. De tweede plaats wordt beloond met 400 euro. Op 10 juli valt het verdict.

Davy D’Halluin won eerder dit jaar de Georges Leroyprijs bij de volwassenen met zijn verhaal ‘Lek’. Ook nam hij deel aan de Schrijfdagwedstrijd 2023. De tekst die hem nu een ticket naar de Europe Flash Fiction finale bezorgde, is ‘Drie horizontaal’. Het knap staaltje creativiteit lees je hieronder. Proficiat Davy!

 

Drie horizontaal

Hij wikkelt zich in de woorden van gisteren.

Een stuk krant op zijn lijf en onder zijn deken. Prima isolatiemateriaal tegen de zuchten van de kille februarinacht. De sportpagina’s zijn het warmst, gelooft hij.

Het daglicht glibbert weg. Maakt plaats voor het getikketak van roodgelakte schoenzolen en aanstellerij. Onder zijn hoofd de puzzelpagina. Drie horizontaal: zwartgallige spot. ‘Ironisch’ staat er ingevuld.

Hun pas versnelt altijd als ze hem passeren. Het is niet alleen duisternis die hem verborgen houdt. Ook de onwil te kijken, maakt hem onzichtbaar.

‘Cynisme’ verbetert hij.

Hij sluit zijn ogen en maakt jacht op de slaap.

 

Jouw stem telt!

Wil jij mee bepalen wie met de hoofdprijs naar huis mag? Dat kan.

Lees alle teksten op de website van EACWP en stem voor jouw favoriet. Dat kan nog tot 30 juni.

Let wel: De EACWP Flash Fiction Contest hanteert hetzelfde principe als het Eurovisiesongfestival: kiezen voor onze eigen inzending kan niet.

Hoe stemmen? Onder de tekst van elk land staat 'Do you like it? Vote for it here (you can vote just one text and not the text from your own country)'. Als je op de 'here' klikt kom je bij het stemformulier.

Gepubliceerd op

17 mei 2023