Nieuws

De Sprekende Ezels starten een podcast

De cafés zijn jammer genoeg nog steeds op slot, maar dat weerhoudt De Sprekende Ezels niet van u te overspoelen met muziek, teksten, gedichten, ritmische knallers, en vooral gezelligheid.

In plaats van hun toegankelijk podium uit te klappen in Gent, Brussel, Antwerpen en Leuven, katapulteren ze nu hun edities tot in uw huiskamer.

Jaaroverzicht 2020

Jawel, u leest het goed, De Sprekende Ezels lanceerden in december 2020 een podcast. Een heus jaaroverzicht. Gebaseerd op de scheurkalender van De Sprekende Ezels van 2020. In vier episodes Winter/Lente/Zomer/Herfst lieten ze de dichters en muzikanten en zélfs de tekenaar Wide Verknocke (met zijn geweldige liedjes) auditief tot leven komen. 

Auditieve Almanak 2021

Het jaaroverzicht was een try-out  en die bleek succesvol, want in 2021 gaan De Sprekende Ezels er gewoon mee verder. 

Stalmeesters Jan Ducheyne, Stijn Vranken en radiomaker Emma Michelle Ducheyne creëren maandelijks heerlijke literaire luistershows en nodigen getalenteerde (woord)kunstenaars als Johan Sebastiaan Stuer, Nick Defour, Ella S Dalemans, Wim Helsen uit op hun auditief podium. 

Met twaalf episodes - elke laatste vrijdag van de maand onthullen ze een nieuwe aflevering -  doet de splinternieuwe kalender van 2021 dienst als inspiratiebron. Maar er is meer. 

 

Azertyfactortalent

De Ezels gaan ook op zoek naar schone pennenvruchten van onontgonnen talent. Daarvoor trekken ze virtueel naar onze vrijhaven voor pennenvoerders, Azertyfactor.

Elke maand selecteren de Podcastende Ezel één tekst die de schrijver mag voordragen via een audio-opname. Wie weet ben jij virtueel te gast in een van de maandelijkse podcasts!

 

Kom dat ... horen ... op Mixcloud

Het jaaroverzicht 2020 staat alvast klaar om te beluisteren op Mixcloud!

Elke laatste vrijdag van de maand een nieuwe episode verwachten verschijnt een nieuwe episode.

Zet alvast in je agenda: 29 januari om 21u verschijnt... jawel 'januari'.

 

Gepubliceerd op

11 jan. 2021