Nieuws

Een herdenking in stilte en woorden: vijf jaar later

Het is exact vijf jaar geleden dat ons land tot stilstand kwam door de aanslagen in Zaventem en het metrostation Maalbeek in Brussel waarbij 32 mensen het leven lieten en honderden gewond raakten. In de jaren die volgden zorgde de aanslagen voor een overrompeling aan boodschappen, reacties en getuigenissen. Vijf jaar later voelen we nog steeds de impact van die aanslagen. 

 

Eerbetoon in woord en beeld

Als herdenking, delen we opnieuw de mooie bundel 'Zeebaken / Tamme val'. De anagrammatische titel, het resultaat van de woorden ‘Zaventem’ en ‘Maalbeek’, is een sterke verzameling aan teksten en beelden gecreëerd als eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslagen op 22 maart 2016.

Hierbij gingen studenten uit het Basisjaar Literair Schrijven onder leiding van dichter en docent Xavier Roelens in 2017 aan de slag met 3000 artikelen rond de aanslagen in de workshop 'Taal en tekst'. Uit de samenwerking ontstond het krantje 'Zeebaken / Tamme val'.

Aan de krant werkten mee: Xavier Roelens, Agnes Sabitova, Bas Tuurder, Hilde Herman, Johannes De Breuker, Liena Valcke, Natalie Gielen en Tülin Erkan.

De beelden uit de ode kwamen tot stand tijdens de de workshop ‘Taal en beeld’ waaraan Alexandra Hustinx, Carolien van ‘t Hof, Christel Wouters, Frauke Gevaert, Lene Beelen, Lenny van Gent en Nele Gernaey deelnamen. 

Wil je 'Zeebaken / Tamme val' graag lezen?
Je kan de krant hier (opnieuw) downloaden.