Nieuws

Elske van Lonkhuyzen naar finale European Flash Fiction Contest!

De strijd om de titel Europese Flash Fiction winnaar 2020 gaat verder. De European Association of Creative Writing Programs (EACWP) lanceerde voor de derde keer een Europese Flash Fiction wedstrijd. Uit de meer dan 1200 inzendingen koos de jury een laureaat per land of taalgebied. Dertien flitsverhalen - verhalen van maximum 100 woorden - zijn nu in de running om met de hoofdprijs naar huis te gaan: 600 euro prijzengeld. De tweede plaats wordt beloond met 400 euro. Op 30 juni valt het verdict. 

 

Proficiat Elske van Lonkhuyzen!

In onze taalregio had de jury de moeilijke taak uit 169 straffe flitsverhalen één winnaar te kiezen. Dat werd Elske van Lonkhuyzen met haar prachtige tekst Momentopname. Proficiat Elske!

 

Momentopname 

Toen we de hoek om kwamen stond de magnolia zo hevig in bloei dat we in de lach schoten. Victor lag zelfs helemaal dubbel. (Zijn ouders waren aan het scheiden.) Hij maakte een foto. Mijn moeder had altijd gezegd dat je geen foto’s van landschappen moest maken. ‘Mensen zien uiteindelijk het liefst mensen.’ Ik wist niet of een boom een landschap was, maar ik geloofde haar, ze had geen reden om tegen me te liegen, ze zag mij graag. ‘Kijk’, zei Victor. Bij elke windvlaag vielen een paar bloesemblaadjes op de grond. Alsof we voor een reusachtige zandloper stonden.

 

Omdat we jullie een aantal andere parels niet willen onthouden zullen ook een selectie flitsverhalen die het net niet haalden, verschijnen in het literaire tijdschrift Deus Ex Machina.

 

Jouw stem telt

Wil jij mee bepalen wie met de hoofdprijs naar huis mag? Dat kan.

Lees alle teksten op de website van EACWP en stem voor jouw favoriet.

Dat kan nog tot 30 mei.

Let wel: De EACWP Flash Fiction Contest hanteert hetzelfde principe als het Eurovisiesongfestival: kiezen voor onze eigen inzending kan niet. 

 

Gepubliceerd op

30 apr. 2020