Nieuws

Finale De Schrijfwijzen - Het Groot Dictee Heruitgevonden

Op zaterdag 18 januari vindt in de Koninklijke Bibliotheek van België de finale plaats van De Schrijfwijzen-Het Groot Dictee Heruitgevonden. Honderd spellingkraks die begin december het dictee wonnen in hun lokale bibliotheek nemen het op tegen honderd finalisten die deelnamen aan het online dictee bij de krant De Standaard.

De deelnemers spelen het spel in drie rondes: een traditioneel dictee, een multiple choice waarmee zij letters kunnen verzamelen om een zo lang mogelijk woord te vormen en een spelling bee.

De dicteetekst is geschreven door Kathleen Verbiest. Zij is één van de laureaten van de wedstrijd ‘Verhaal voor dictee’, die Creatief Schrijven vzw vorige zomer organiseerde. De winnaar van dit Groot Dictee Heruitgevonden gaat zaterdag aan de haal met de titel ‘De Schrijfwijze 2019’ en een exclusieve designpen. 

_________

De Schrijfwijzen-Het Groot Dictee Heruitgevonden is een initiatief van Creatief Schrijven vzw en De Standaard i.s.m. de bibliotheken (naar een idee van de bibliotheek van Mechelen).

Gepubliceerd op

14 jan. 2020