Nieuws

Geert Simonis naar finale Europese Flash Fiction wedstrijd!

"Ik heb nooit mijn legerdienst hoeven doen, maar ik ben blij dat ik op deze manier mijn land kan dienen", aldus Geert Simonis, onze Vlaamse vertegenwoordiger op het Europese Flash Fiction front.

Geert zal ons taalgebied vertegenwoordigen in de strijd om de titel Europese Flash Fiction winnaar 2021.

De European Association of Creative Writing Programs (EACWP) lanceerde voor de vierde keer de European Flash Fiction Contest. Uit de meer dan 2000 inzendingen koos de jury één laureaat per land of taalgebied.

Dertien schrijvers van een flitsverhaal - een verhaal van maximum 100 woorden -  maken kans om met de hoofdprijs naar huis te gaan: 600 euro prijzengeld. De tweede plaats wordt beloond met 400 euro.
Op 15 juli 2021 valt het verdict. 

 

Proficiat, Geert Simonis!

In onze taalregio had de jury de moeilijke taak om uit de 400 (!) straffe flitsverhalen die we ingezonden kregen één winnaar te kiezen. Geert Simonis wist met 'Tweewieler' de jury te overtuigen. 


Tweewieler 

Toen ik na een lange dagtocht volkomen afgepeigerd het Rode Plein opfietste, wist ik het ontvangstcomité moeiteloos te vinden. Het verwachte gejuich bleef echter uit. Nikita maakte zelfs geen aanstalten de fles zelfgestookte wodka die hij had meegebracht te ontkurken. Konstantin liep met open armen en tranen in de ogen op me af. “Wat is er gebeurd?” wilde hij weten. “Overvallers of terroristen?” viel Leonid hem meteen in de rede. Ik zette verward mijn helm af, inspecteerde vluchtig mijn fluovestje en bagage, toen pas begreep ik hun onrust. Ergens tussen Michnevo en Moskou was Gunther van de tandem gedonderd.

 

Eervolle vermelding

Er viel veel talent te ontdekken in alle 400 inzendingen. Volgende flitsverhaalschrijvers krijgen dan ook een eervolle vermelding én een publicatie in het literaire tijdschrift Deus Ex Machina

  • Sanne Vermorgen - 'Perspectief'
  • Jonathan Jetten - 'Binnenstebuiten'
  • Lisa Marechal - 'Lockdown'
  • Annelies Leysen - 'Staande lamp' 

 

Jouw stem telt

Bepaal mee wie met de hoofdprijs naar huis mag.

Lees alle teksten op de website van EACWP en stem voor jouw favoriet.

Dat kan nog tot 30 juni.

Let wel: De EACWP Flash Fiction Contest hanteert hetzelfde principe als het Eurovisiesongfestival: kiezen voor onze eigen inzending kan niet.