Nieuws

(Deadline voorbij) Gezocht: coördinator kinder- en jongerenwerking

Ben je een netwerker met een hart voor taal én voor kinderen en jongeren?  

Taaltalent ontwikkelen is een kans die iedereen zou moeten krijgen, daar ben jij alvast rotsvast van overtuigd. En aangezien die kans nu te beperkt is, wil jij maar wat graag meebouwen aan een maatschappij die meer taal- en schrijfkansen biedt. Dat doe je niet alleen, want samen kom je verder. Jij verenigt collega’s, organisaties, scholen, auteurs, docenten, leerkrachten en vrijwilligers en brouwt op basis van ieders talenten leuke schrijfprojecten en vormingen waarbij spelplezier en kwaliteit centraal staan. 

En heb je een stel stevige schouders om een nieuwe werking op te bouwen? 

Jeugd en Poëzie en Creatief Schrijven zijn al een tijd gefuseerd. Dat wil zeggen dat iedereen vanaf 6 tot 106 jaar bij ons terecht kan. De verdere uitbouw van onze kinder- en jongerenwerking ligt in jouw handen. Als coördinator leid jij dit boeiende avontuur verder in goede banen. 

 

 

Gaan je ogen hiervan fonkelen? Klim in je pen en overtuig ons!

Vacature coördinator kinder- en jongerenwerking

bij Creatief Schrijven vzw m/v/x (voltijds)

 

 

Wat verwachten we? 

 • Je bouwt de kinder- en jongerenwerking van Creatief Schrijven vzw strategisch verder uit en bewaakt de kwaliteit. Je neemt o.a. de volgende taken op: inhoudelijke ontwikkeling van het aanbod; opstellen, opvolgen en evalueren van actieplannen, projecten en partnerschappen; opstellen en opvolgen van begrotingen; vertegenwoordiging, prospectie, indienen van subsidie- en sponsordossiers, enz. Op termijn stuur je jouw eigen team aan en coach je medewerkers.
 • Je breidt het schrijfdocententeam voor de kinder- en jongerenwerking uit, stuurt het aan en werkt in nauw overleg met hen en partnerorganisaties een duurzaam aanbod uit.
 • Je verdedigt de taal- en schrijfbelangen van kinderen en jongeren, gaat in gesprek met beleidsmakers en diverse organisaties.
 • Je volgt de ontwikkelingen binnen het jeugdwerk en onderwijs op en bouwt bruggen met deze en andere sectoren.

Ja, dit ben jij?  

 • Je combineert een helikoptervisie met strategisch inzicht, realiteitszin, daadkracht en zotte ideeën.
 • Je bent een diplomatische netwerker, bruggenbouwer en verbinder van mensen, visies en doelen.
 • Je hebt voeling met de leefwereld van kinderen en jongeren. Je duikt geregeld in een  kinder- of jeugdboek en je hebt zelf een vlotte pen.
 • Je beschikt over onderwijskundige bagage (didactiek, methodologie, onderwijs- en evaluatievormen) en bent gefascineerd door leerprocessen.
 • Je kan zelfstandig een project beheren van concept tot en met uitvoering en evaluatie. Ook de administratieve en budgettaire opvolging doe je heel nauwgezet.
 • Met jouw drive zet je overal de puntjes op de i.
 • Je bent flexibel in taken en uren en bereid tot weekend- en avondwerk.
 • Je hebt een bachelor en/of relevante ervaring, waar wij ook graag wat van leren.
 • Aangezien we in verschillende steden actief zijn, is een rijbewijs B een noodzaak.
 • Je kan je vinden in de waarden duurzaamheid, gelijke kansen en kwaliteit.

Wat bieden wij?

 • We schotelen je een berg uitdagingen voor en de kans om mee invulling en richting te geven aan je eigen job. 
 • We gaan graag voor onbepaalde duur met je in zee. Je loon wordt bepaald door Paritair Comité 329.01/ barema b1a. Fietsen naar het werk belonen we extra. 
 • Je komt in een gedreven team met een tiental toffe collega’s.
 • Je werkuren zijn flexibel, op kantoor of thuis, jij gaat 100% voor resultaat.
 • Voor nu en later krijg je maaltijdcheques en een groepsverzekering en kan je onze eigen opleidingen gratis volgen.

 

Wat doet Creatief Schrijven?

Creatief Schrijven vzw is hét steunpunt voor wie graag schrijft, van beginner tot aspirant-auteur. We organiseren evenementen en cursussen, informeren en adviseren, ondersteunen en begeleiden liefhebbers van het geschreven woord. We zijn de thuishaven en het lanceerplatform van stemmen die in Vlaanderen en Brussel verwoord, gepubliceerd en gelezen willen worden.

Creatief Schrijven en Jeugd en Poëzie fuseerden in 2020 om krachten en expertise te bundelen. We bouwen nu samen verder een structureel aanbod uit voor kinderen en jongeren. We willen creatief schrijven als methodiek nog beter gaan inzetten om zo bij te dragen aan de ontwikkeling van belangrijke 21st century skills die kinderen en jongeren in de toekomst nodig hebben, zoals o. a. kritisch en creatief denken, communiceren en een probleemoplossend vermogen ontwikkelen. Om dat te realiseren denken we ook aan de ontwikkeling van literaire games, een community voor young-adult schrijvers en een grote schrijfwedstrijd.

Creatief Schrijven wil de samenleving waarvoor zij zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Ons personeelsbeleid is gebaseerd op diversiteit en gelijke kansen. Wij selecteren kandidaten op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd, herkomst, nationaliteit of beperking.

 

Interesse?

Stuur je motivatiebrief en cv voor 8 oktober naar: An Leenders, directeur Creatief Schrijven, via jobs@creatiefschrijven.be

Overtuig je ons? Dan bellen we je op en krijg je een opdracht die we graag ontvangen voor je op gesprek komt. 

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 16 en 17 oktober.  

Gepubliceerd op

20 sep. 2023