Nieuws

Gezocht: coördinator SchrijversAcademie (m/v/x)

Op deze vacature kan niet langer gereageerd worden. Benieuws of er andere vacatures zijn of spontaan solliciteren? Bekijk alle vacatures op onze website.

***

Heb je (ped)agogische bagage en ben je vertrouwd met het literaire landschap? 

Met de opleiding SchrijversAcademie ondersteunt Creatief Schrijven vzw aspirant-schrijvers bij de ontwikkeling van hun literaire persoonlijkheid. De studenten volgen verschillende lesmodules bij gerenommeerde auteurs. Jij bent overtuigd dat literair schrijven een vak is dat je kan leren; een vaardigheid die je kan trainen. Je onderwijskundige bagage en je netwerk in het literaire veld zet je maar wat graag in om samen met de docenten deze opleiding verder te verdiepen. 

 

En heb je een stel stevige schouders om een schrijfschool op te bouwen? 

SchrijversAcademie en het voorbereidende Basisjaar Literair Schrijven samen staan voor 20 docenten, 10 lesgroepen, 280 lesmomenten, een honderdtal studenten en 7000 deelnemersuren. ‘Dat leid ik vlotjes in goede banen,’ denk je bij jezelf. Het ene moment extra stoelen zoeken, het andere moment een student te woord staan of een docent adviseren, dan weer een oplossing zoeken voor een auteur die uitvalt of je over het budget of een promotiecampagne buigen, laat die variatie maar komen. 

 

Gaan je ogen hiervan tintelen? Klim in je pen en overtuig ons van je kunnen als 

coördinator SchrijversAcademie 

bij Creatief Schrijven vzw m/v/x (deeltijds 4/5e)

 

Wat verwachten we? 

Als opleidingscoördinator ben jij de drijvende kracht van het Basisjaar en SchrijversAcademie. Samen met de docenten bouw je de opleidingen verder uit. Zo realiseer je mee één van de strategische doelstellingen van Creatief Schrijven vzw. 

 

Belangrijkste taken

 • Je creëert samen met de docenten een dynamische en innovatieve leeromgeving in de literaire context.  
 • Je speelt met het curriculum van de opleiding maximaal in op het hedendaagse literaire landschap en anticipeert op nieuwe evoluties.
 • Je bent het aanspreekpunt en de motivator voor studenten en docenten. 
 • Je leidt de praktische organisatie van de opleiding in goede banen. 
 • Samen met het docententeam breng je SchrijversAcademie naar buiten als een sterk merk en bouw je het netwerk van de opleiding verder uit.

 

Ja, dit ben jij?

 • We zoeken een collega op niveau hoger onderwijs, door opleiding of ervaring.
 • Je beschikt over onderwijskundige bagage (didactiek, methodologie, onderwijs- en evaluatievormen) en bent gefascineerd door leerprocessen. Ervaring met een LMS-systeem, zoals Canvas, is een pluspunt. 
 • Je bent in staat om samen met het docententeam de visie, missie en strategie van de opleidingen verder te ontwikkelen.
 • Je hebt een vlotte pen en bent vertrouwd met het literaire veld en met de leefwereld van schrijfliefhebbers; van dagboekschrijvers over columnisten en scenaristen tot slammers, van beginner tot semi-professioneel.
 • Je legt gemakkelijk contacten en werkt vlot samen met verschillende mensen. Je waardeert diversiteit als hulpbron en toegevoegde waarde. 
 • Je bent een talentmanager die (verborgen) sterktes van mensen ziet en je kan mensen benaderen en inzetten vanuit hun sterktes.  
 • Je bent een gedreven, resultaatgerichte en communicatieve organisator. 
 • Je denkt probleemoplossend en innovatief. 
 • Je werkt vlot met het Office-pakket en Google-drive. 
 • Je bent bereid tot avond- en weekendwerk.

 

Wat bieden wij? 

 • Een deeltijds contract van onbepaalde duur voor 4/5e tewerkstelling.
 • Een berg uitdagingen en de kans om mee invulling en richting te geven aan je eigen job omringd door een dynamisch team dat er samen met jou helemaal voor wil gaan. 
 • Een loon in verhouding met je ervaring volgens de barema’s van Paritair Comité 329.01, maaltijdcheques, terugbetaling abonnement openbaar vervoer voor woon-werk verkeer en groepsverzekering. 
 • Een toffe werkomgeving (mét tuin) in de Antwerpse wijk Groenenhoek, op wandelafstand van station Antwerpen-Berchem

 

Wat doet Creatief Schrijven?

Creatief Schrijven vzw is hét steunpunt voor wie graag schrijft, van beginner tot aspirant-auteur. We organiseren evenementen en cursussen, informeren en adviseren, ondersteunen en begeleiden liefhebbers van het geschreven woord. We zijn de thuishaven en het lanceerplatform van stemmen die in Vlaanderen en Brussel verwoord, gepubliceerd en gelezen willen worden.

Met de opleiding Basisjaar Literair Schrijven bieden we alle mensen de kans om zich een jaar lang te verdiepen in de vele aspecten van literair schrijven en zo eventueel een basis te leggen om door te stromen naar SchrijversAcademie. Met SchrijversAcademie focussen we op aspirant-auteurs. Ieder jaar selecteert een vakjury een dertigtal studenten voor de tweejarige opleiding poëzie of literair proza. Ieder jaar vinden ook enkele afgestudeerden hun weg naar een uitgeverij, naar publicatie in literaire tijdschriften of podiumoptredens. SchrijversAcademie is een deeltijdse opleiding, toegankelijk voor mensen van alle leeftijden en te combineren met een vol- of deeltijdse baan. De lessen vinden plaats in de Hiberniaschool (Antwerpen-Zuid). 

Creatief Schrijven vzw wil de samenleving waarvoor zij zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Ons personeelsbeleid is gebaseerd op diversiteit en gelijke kansen. Wij selecteren kandidaten op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd, herkomst, nationaliteit of beperking.

 

Interesse? 

Stuur je motivatiebrief en cv en voor 29 september naar jobs@creatiefschrijven.be t.a.v. An Leenders. Word je geselecteerd, dan krijg je ten laatste op 4 oktober een telefoontje én een opdracht. 

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 10 en dinsdag 11 oktober. 

Vragen? Stuur een mailtje naar info@creatiefschrijven.be of bel 03 229 09 90

 

*Creatief Schrijven vzw springt zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Alle persoonsgegevens die je ons bezorgt in het kader van je sollicitatie (bv. adres, email, geboortedatum, telefoonnummer, geslacht …) worden door Creatief Schrijven vzw opgeslagen en verwerkt. We doen dit om met jou te kunnen communiceren over je sollicitatie en om te kunnen voldoen aan onze wettelijke verplichtingen bij een aanwerving. Jouw persoonsgegevens worden niet aan anderen doorgegeven, tenzij aan de nodige overheidsdiensten en het sociaal secretariaat in geval van aanwerving. We bewaren jouw gegevens tot 5 jaar na het laatste contact. Uiteraard heb je op elk moment het recht om jouw gegevens in te kijken, te laten aanpassen, te laten verwijderen, enz. Lees onze volledige privacyverklaring op https://creatiefschrijven.be/privacy/

Gepubliceerd op

9 sep. 2022