Nieuws

Gezocht: netwerker (m/v/x) met hart voor slam poetry (halftijds, onbepaalde duur)

Ben je een netwerker met een hart voor slam poetry?  

…dan volg je deze vorm van literaire podiumkunst wellicht al een tijdje? Of misschien heb je iets met voordracht, ritme en rijm en was je eerder al betrokken bij de voorrondes van het Belgisch of Europees Kampioenschap Poetry Slam dat Creatief Schrijven vzw samen met andere spelers organiseerde?

 

En heb je een stel stevige schouders om een internationaal fundament uit te bouwen?

… dan word je ongetwijfeld bijzonder enthousiast over de plannen die verschillende Vlaamse, Belgische en internationale partners smeden om in 2022 het Wereldkampioenschap Poetry Slam te organiseren. Als projectmedewerker krijg jij de unieke kans om daar vanuit Creatief Schrijven vzw mee jouw stempel op te drukken.

Gaan je ogen hiervan fonkelen? Klim dan in je pen en overtuig ons!

vacature projectmedewerker bij Creatief Schrijven vzw m/v/x - halftijds (19u)

 

Wat verwachten we?

Als projectmedewerker realiseer je mee de online WK Poetry Slam Netwerkdagen in het najaar van 2021 en het WK Poetry Slam in 2022 in Brussel.

 • Samen met de bezieler/coördinator van het WK Poetry Slam en andere partners zet je je schouders onder de voorbereiding van deze evenementen en de kwalitatieve uitvoering ervan. Jij enthousiasmeert en betrekt Belgische slammers en organisaties en staat in voor de praktische realisatie van de online netwerkdagen en het WK in Brussel zelf.

 • Je brengt het Belgische slam poetrynetwerk verder in kaart, ontwikkelt strategische samenwerkingsverbanden met Belgische slamorganisaties en bouwt aan een Belgisch lerend netwerk voor slam poetry. 

 • Je stelt planningen en budgetten op voor de netwerkdagen en het WK en werkt mee aan het opstellen en verantwoorden van bijkomende subsidie- en sponsordossiers.

 • Je werkt in de geest van de waarden van Creatief Schrijven vzw en deze van het internationale slam poetrynetwerk (o.a. gelijke kansen, duurzaamheid, kwaliteit, vrijheid van meningsuiting en een respectvolle houding ten aanzien van iedereen) en draagt deze ook actief uit binnen het Belgische slam poetrynetwerk. 

 

Ja, dit ben jij? 

 • Als poëzieliefhebber ben je gefascineerd door die boeiende mix van inhoud en voordracht, ritme en rijm, passie en power, zweet en tranen: ja, door de literaire performancekunstvorm die we slam poetry noemen.

 • Je bent een gedreven netwerker, geboeid door de activiteiten van verschillende slam poetrypodia, -organisatoren en -organisaties in Vlaanderen en Brussel en bij uitbreiding Wallonië en Duitstalig België. Je legt makkelijk contacten en brengt vlot mensen samen. Je bent diplomatisch en staat gekend als een bruggenbouwer.

 • Als rasechte teamspeler word je gewaardeerd voor je zin voor initiatief; maar ook omdat je vooruit denkt en proactief stappen onderneemt om het werk efficiënter te laten verlopen. Problemen snel oplossen en/of voorkomen zit in je DNA.

 • Je meertaligheid (Nederlands, Frans, Engels en/of andere talen) staat garant voor een vlotte communicatie met slammers uit alle hoeken van onze samenleving en van alle leeftijden.

 • Je kan zelfstandig een project beheren van concept tot en met uitvoering en evaluatie. Ook de administratieve en budgettaire opvolging doe je heel nauwgezet.

 • Met jouw drive zet je overal de puntjes op de i.

 • Je bent flexibel in taken en uren en bereid tot occasioneel weekend- en avondwerk.

 • Je hebt een bachelorniveau of gelijkwaardig door ervaring, waar wij ook graag wat van leren.

 • Je kan je vinden in de waarden duurzaamheid, gelijke kansen en kwaliteit.

 

Wat bieden wij?

 • We gaan graag voor onbepaalde duur met je in zee. Je loon wordt bepaald door Paritair Comité 329.01. Fietsen naar het werk belonen we extra.

 • Je komt in een tof team met een tiental fijne collega’s.

 • Je werkuren zijn flexibel, op kantoor of thuis, jij gaat 100% voor resultaat.

 • Voor nu en later krijg je maaltijdcheques en een groepsverzekering en kan je onze eigen opleidingen gratis volgen.

 

Wat doet Creatief Schrijven?

Creatief Schrijven vzw is de netwerkorganisatie voor wie graag schrijft. We moedigen iedereen aan om taal te verkennen en zo schrijf- en expressietalent te ontdekken. We organiseren evenementen en cursussen, bieden informatie, advies, ondersteuning en begeleiding. Creatief Schrijven vzw is de thuishaven en het lanceerplatform van stemmen die in Vlaanderen en Brussel verwoord, gepubliceerd en gelezen willen worden.

De voorbije jaren zette Creatief Schrijven vzw stevig in op slam poetry en bereikte daarmee deelnemers van alle leeftijden. We ontwikkelden een lesmap, een handleiding voor slammers en slamorganisatoren en organiseerden samen met verschillende partners zes edities van het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam en twee edities van het Europees Kampioenschap Poetry Slam (Antwerpen, 2012 en Leuven, 2015).

Creatief Schrijven vzw wil de samenleving waarvoor zij zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Ons personeelsbeleid is gebaseerd op diversiteit en gelijke kansen. Wij selecteren kandidaten op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd, herkomst, nationaliteit of beperking.

 

Interesse?

Stuur je motivatiebrief en cv voor 6 maart naar: An Leenders, directeur Creatief Schrijven, jobs@creatiefschrijven.be.

Overtuig je ons? Dan bellen we je op en krijg je een opdracht die we graag ontvangen voor je op gesprek komt.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 16 en 17 maart.

 

Succes! 

Gepubliceerd op

15 feb. 2021