Nieuws

Gezocht: talentvolle schrijvers voor kleurrijke kinderboeken

Droom jij ervan kleurrijke kinderboeken te schrijven? Dan is de oproep van Studio Sesam vzw iets voor jou! Studio Sesam maakt samen met cultureel diverse schrijvers, illustratoren en gezinnen spannende superdiverse kinderboeken. 

Nieuw coachingstraject voor schrijvers

Vanaf maart 2021 start Studio Sesam met een coachings- en creatietraject voor nieuwe, talentvolle schrijvers en illustratoren. Doel is nieuwe en diverse prentenboeken voor peuters en kleuters te creëren, nieuwe diverse talenten te coachen en te introduceren in de boekenwereld.

"In Vlaanderen loopt er nog veel talent rond dat enkel een springplank nodig heeft om de boekenwereld binnen te geraken. Vele verhalen zijn nog niet geschreven omdat sommige gemeenschappen geen eigen auteurs hebben. Daarom doet Studio Sesam met dit coachings- en creatietraject aan positieve actie en wil zo meer kleur brengen in de kinderboekenwereld."

Gezocht: 3 schrijvers

Studio Sesam zoekt 3 schrijvers en 4 illustratoren die zich laten inspireren door in groep een creatief traject te volgen. Op woensdagavond 10 februari kan je een informatieve online sessie volgen. 

Studio Sesam is niet aan zijn proefstuk toe en gaf al eerder 36 auteurs en illustratoren de kans om te debuteren. Vele auteurs zijn nu gerespecteerd in binnen- en buitenland zoals Fatinha Ramos, Winny Ang, Laura Janssens, Marie Van Praag, Sanne Thijs, Atilla Erdem, Khadija Timouzar, Floor Tinga, Ilse Hermans.

 

Stel je kandidaat

Schrijvers en illustratoren die het creatietraject willen volgen, kunnen hun kandidatuur indienen vanaf 22/01 tot en met 20/02.

Dat kan op de website van Studio Sesam. Daar vind je ook meer informatie over de selectie en het traject. 

Veel succes!

 

 

Gepubliceerd op

29 jan. 2021