Nieuws

(Deadline voorbij) Gezocht: verantwoordelijke vorming

Creatief Schrijven vzw is hét steunpunt voor wie graag schrijft, van beginner tot aspirant-auteur. Eén van onze collega’s gaat met pensioen. Daarom zoeken wij met deze vacature een nieuwe teamgenoot. 

 

Hou je van taal en schrijven?  

Met het cursusaanbod biedt Creatief Schrijven schrijfliefhebbers kansen om zich creatief te ontplooien. Jij bent overtuigd dat literair schrijven een vak is dat je kan leren, een vaardigheid die je kan trainen. Jij vertoeft graag in de wereld van leren, lezen en schrijven en wil die drie gebieden in een job combineren. 

 

Ben je sociaal en een krak in organiseren? 

Het cursusaanbod voor volwassenen staat per jaar voor dertig docenten, vijftig cursussen en een vijfhonderdtal deelnemers. Leuke uitdaging om dat in goede banen te leiden, denk je bij jezelf? Noden detecteren, verschillende vormen van schrijfvorming aanbieden, gesprekken voeren met docenten, samen met hen nieuwe initiatieven op poten zetten en het aanbod praktisch uitwerken, dat zie je jezelf allemaal doen? 

Dan ben jij misschien onze nieuwe collega. Klim in je pen en overtuig ons van je kunnen als 

              verantwoordelijke vorming

                    bij Creatief Schrijven vzw m/v/x (deeltijds 4/5e)

 

Wat verwachten we? 

Creatief Schrijven streeft, in samenwerking met andere organisaties, naar een duurzaam schrijfcursusaanbod in Vlaanderen en Brussel. De afgelopen jaren bouwden we de pijler vorming stevig uit. Jij zorgt voor continuïteit, vernieuwing en verdieping. Je werkt nauw samen met de coördinator van SchrijversAcademie en met de coördinator van het docentennetwerk. 

Belangrijkste taken: 

 • Je coördineert en beheert de cursussen voor volwassenen (van portretschrijven over fantasy en liedteksten tot creatief schrijven met AI). Je hebt daarbij aandacht voor een doorlopende leerlijn en het verdiepen van het competentie- en leerbeleid.
 • Je maakt afspraken met docenten, checkt data, catering, locatie en cursusmateriaal.
 • Je schrijft wervende teksten en volgt de communicatie met cursisten en de evaluatie op. Je krijgt ondersteuning bij deze taken van een andere collega.
 • Je bent ook verantwoordelijk voor het aanbod op aanvraag. Je neemt telefonisch contact, luistert naar de verwachtingen, vertelt enthousiast over de inhoud van de cursus en de vele mogelijkheden en stelt en volgt offertes op.
 • Je versterkt samen met de andere teamleden de fundamenten van de organisatie en bouwt de werking verder uit. 

 

Ja, dit ben jij?

 • Je functioneert op niveau hoger onderwijs en hebt relevante en aantoonbare ervaring in of met meerdere van onderstaande zaken:  
  • het vakgebied ‘creatief/literair schrijven’
  • het (schrijf)educatieve veld
  • activerend motiveren en coachen
  • sociaal cultureel-werk of amateurkunsten
 • Je bent in staat om samen met het docententeam de visie, missie en strategie van de cursussen verder te ontwikkelen.
 • Je legt gemakkelijk contacten en werkt vlot samen met verschillende mensen. Je waardeert diversiteit als hulpbron en toegevoegde waarde.
 • Je bent een talentmanager die (verborgen) sterktes van mensen ziet en je kan mensen benaderen en inzetten vanuit hun sterktes. 
 • Je bent een gedreven, resultaatgerichte en communicatieve organisator. Je behoudt het overzicht en de rust, ook als er meerdere cursussen tegelijk lopen.
 • Je denkt probleemoplossend en innovatief.
 • Je bent bereid tot occasioneel avond- en weekendwerk.
 • Je af en toe verplaatsen naar verschillende uithoeken van Vlaanderen zie je als leuke uitstappen. 

 

Wat bieden wij? 

 • Een deeltijds contract van onbepaalde duur voor 4/5e tewerkstelling.
 • Ruime en gevarieerde uitdagingen en de kans om mee invulling en richting te geven aan je eigen job, omringd door een fijn en boekverslaafd team dat er samen met jou helemaal voor gaat.
 • Een loon in verhouding met je ervaring volgens de barema’s van Paritair Comité 329.01, maaltijdcheques, terugbetaling abonnement openbaar vervoer voor woon-werk verkeer en groepsverzekering.
 • Een toffe werkomgeving (mét tuin) in de Antwerpse wijk Groenenhoek, op wandelafstand van station Antwerpen-Berchem.

 

Wat doet Creatief Schrijven?

Creatief Schrijven vzw is hét steunpunt voor wie graag schrijft, van beginner tot aspirant-auteur. We organiseren evenementen en cursussen, informeren en adviseren, ondersteunen en begeleiden liefhebbers van het geschreven woord. We zijn de thuishaven en het lanceerplatform van stemmen die in Vlaanderen en Brussel verwoord, gepubliceerd en gelezen willen worden.

Creatief Schrijven vzw wil de samenleving waarvoor zij zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Ons personeelsbeleid is gebaseerd op diversiteit en gelijke kansen. Wij selecteren kandidaten op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd, herkomst, nationaliteit of beperking.

 

Interesse? 

Bezorg ons je cv en vertel ons waarom we jou zeker moeten uitnodigen. 

Deadline: 30 maart 2024.

E-mailadres: jobs@creatiefschrijven.be t.a.v. An Leenders. 

Word je geselecteerd, dan krijg je ten laatste op 8 april een telefoontje én een opdracht. 

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 16 en 17 april. 

Vragen? Stuur een mailtje naar info@creatiefschrijven.be of bel 03 229 09 90.

 

 

*Creatief Schrijven vzw springt zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Alle persoonsgegevens die je ons bezorgt in het kader van je sollicitatie (bv. adres, email, geboortedatum, telefoonnummer, geslacht …) worden door Creatief Schrijven vzw opgeslagen en verwerkt. We doen dit om met jou te kunnen communiceren over je sollicitatie en om te kunnen voldoen aan onze wettelijke verplichtingen bij een aanwerving. Jouw persoonsgegevens worden niet aan anderen doorgegeven, tenzij aan de nodige overheidsdiensten en het sociaal secretariaat in geval van aanwerving. We bewaren jouw gegevens tot 5 jaar na het laatste contact. Uiteraard heb je op elk moment het recht om jouw gegevens in te kijken, te laten aanpassen, te laten verwijderen, enz. Lees onze volledige privacyverklaring op https://creatiefschrijven.be/privacy

 

 

Gepubliceerd op

6 mrt. 2024