Nieuws

Het BK Poetry Slam is terug!

Een boksmatch met woorden, zo kan je het ook wel noemen. In een wedstrijd Poetry Slam krijgen podiumdichters drie minuten tijd op het podium om de jury en het publiek van hun kunnen te overtuigen. Slammers zetten hun beste beentje voor door zowel vlijmscherpe teksten als beklijvende performances te brengen, en dat zonder gebruik te maken van voorwerpen, kostuums of muziekinstrumenten. De beste slammers stoten door naar een volgende ronde. Na enkele jaartjes rust, is nu ook het BK Poetry Slam terug van weggeweest!

Lisette Ma Neza, winnaar van het BK Poetry Slam in 2017, zegt het zo, “Een werk voelt voor mij pas af als ik het heb voorgedragen. Het is alsof ik pas publiceer als ik op het podium sta.”

Sinds 2007 neemt Creatief Schrijven vzw het voortouw in de organisatie van het Belgisch Kampioenschap Slam Poetry. Er volgden onder andere een publicatie, een lesmap en de website beslam.be. Vanaf 2021 neemt het Vermeylenfonds de fakkel over als organisator van het BK Slam Poetry, met Creatief Schrijven vzw als partner. 

Neem deel aan de voorrondes

Treed in de voetsporen van eerdere Belgische slamkapioenen, onder wie Lisette Ma Neza, en waag je kans tijdens één van de voorrondes.

In iedere Vlaamse provincie vindt een voorronde plaats. De winnaars ontmoeten elkaar in de grote finale en nemen het op tegen andere geselecteerde slammers uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel. De winnaar van het BK gaat de strijd aan op het Europees Kampioenschap, dat in december in Brussel plaatsvindt.

Wil je graag een worp doen naar de titel van Belgisch Kampioen Poetry Slam?

Hier vind je een chronologisch overzicht van alle organisatoren en voorrondes:

Tips en tricks nodig om je slamskills aan te scherpen? Neem een kijkje in onze handleiding Poetry Slam Poetry’. Gevestigde slammers geven er advies in over schrijven voor performance en hoe je jouw publiek verbluft. 

Inschrijven voor een van de voorrondes kan via het inschrijvingsformulier.

BK Poetry Slam 2021

Het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam wordt georganiseerd door het Vermeylenfonds in samenwerking met Creatief Schrijven vzw. De finale vindt plaats op zondag 14 november 2021 in de Arenbergschouwburg van Antwerpen.

 

Foto © finale BK Slam Poetry 2018, afgebeeld Lisette Lombé.

Gepubliceerd op

14 sep. 2021