Nieuws

‘Het Jaar van de Tijger' een tocht naar die eerste roman

Een jaar lang zou Johanson verblijven “op den buiten”, weg van het drukke stadsleven dat hij zo gewoon was. Dit zou hem de kans geven om zijn eerste boek te schrijven. Auteur Philippe Verkinderen, onder het Pseudoniem van Johanson, neemt ons mee in ‘Het Jaar van de Tijger’ en het schrijfproces van zijn eerste boek ‘Retaliatie’. In de stijlvolle en humoristische webreeks reizen we met Johanson mee in het jaar waarin hij besloot te verhuizen van het drukke Gent naar het rustige oord van de Westhoek. 

 

Johansons Schrijfproces

Elke week toeren we mee met Johanson en zijn manager/partner in crime/huisgenoot Grietkin tijdens hun verblijf in het West-Vlaamse Heuvelland. We duiken mee in het verhaal van zijn leven en de onderwerpen en locaties die als inspiratievoer dienen voor zijn boek. Johanson vertelt over zijn struggles met hooggevoeligheid en het schrijven en de ongelijke strijd tussen de twee. De kijker leert ook Grietkin kennen en de setting die een jaar lang zal dienen als Johansons toevluchtsoord als schrijver.

 

“Elk verhaal begint met Akte 1”

Johanson geeft advies aan andere beginnende schrijvers zoals de behoefte hebben aan een goede expositie en karakters al voor je Akte 2 begint en hoe elk stevig verhaal start met een premisse. Hij geeft tips over hoe je inspiratie kan vinden in andere verhalen, je eigen leven en de wereld buiten je eigen schrijfhoek. Op eigen wijze nodigt Johanson de kijker uit om af te dalen in de thema’s van 'Retaliatie' en stelt hun relevantie in vraag in de hedendaagse context. Al vloggend en verhalend bespreekt de talentvolle storyteller de alsmaar groter wordende generatiekloof, het tijdperk van de Apocalyps, vadermoord en het concept van protest en cancel culture in de hedendaagse maatschappij.

 

Ben je zelf geïnteresseerd in de tocht van ‘Het Jaar van de Tijger’ check dan zeker Johansons YouTube kanaal JohansonTv en abonneer om elke week mee te varen in het schrijfproces van ‘Retaliatie’.

Gepubliceerd op

18 feb. 2021