Nieuws

Kenneth beschrijft prachtig zijn eerste jaar SchrijversAcademie

Kenneth Swaenen is eerstejaarsstudent aan SchrijversAcademie. We ontdekten op zijn blog een getuigenis over zijn eerste jaar aan onze SchrijversAcademie. Met glimlach op de lippen hebben we gelezen hoe Kenneth zijn tijd in de poëziegroep beleeft.

“Poëzie is al een buitenbeentje op zich en dan is het heerlijk om in een groep terecht te komen waar je je met weinig woorden begrepen voelt. Het zijn soms kleine dingen, zoals samen laaiend enthousiast doen over een mooi woord of prachtige zin, die de opleiding de moeite waard maken. Stroomstootjes.

We zijn met negen dichters gestart en ik kan je zeggen dat we allemaal anders schrijven. Het is dan ook ontzettend boeiend om te zien wie wat maakt van eenzelfde schrijfopdracht. Toegegeven, het blijft wel spannend om feedback te krijgen op een tekst. Je toont je immers kwetsbaar en hoewel het maar een schrijfoefening is, wil je toch met iets kwaliteitsvols voor de dag komen. Uiteindelijk wedijver je alleen met jezelf. Ik kan niet schrijven wat mijn collega-dichters schrijven. Onderschrijven des te meer."

...

"Ik denk dat iedereen die start met een schrijfopleiding wel droomt van een publicatie, maar het lijkt me daarbij voornaam om je eigen tempo te bepalen en vooral te genieten van het creatieproces. De SchrijversAcademie heeft je op die manier zoveel meer te bieden. Wie overweegt om zich in te schrijven, vraagt zich niet af of ie schrijver is, maar wat voor één.”

 

We deelden aantal fragmenten. Zijn boeiende relaas, Van iets naar diets, lees je op zijn blog: Kenneth Swaenen

 

----------------------------------------------------------------------------

Voel jij ook dat het tijd is om echt werk te maken van jouw literaire project - jouw kortverhalen- of poëziebundel, je roman of thriller? 
Stel je kandidaat voor SchrijversAcademie en krijg twee jaar lang les, begeleiding, sturing en advies van gepubliceerde docenten én een fijne groep gelijkgestemde schrijvers. 

Kandideren kan tot 15 mei. 

Gepubliceerd op

6 mei 2020