Nieuws

Kim Stessens naar finale European Flash Fiction Contest!

De strijd om de titel Europese Flash Fiction winnaar 2022 gaat verder. De European Association of Creative Writing Programs (EACWP) lanceerde voor de vijfde keer een Europese Flash Fiction wedstrijd. Uit de meer dan 2000 inzendingen koos de jury een laureaat per land of taalgebied. Dertien flitsverhalen - verhalen van maximum 100 woorden - maken nog steeds kans op de hoofdprijs: 600 euro prijzengeld. De tweede plaats wordt beloond met 400 euro. Op 15 juli valt het verdict. 

 

In onze taalregio had de jury de moeilijke taak uit 152 straffe flitsverhalen één winnaar te kiezen. Dat werd Kim Stessens met haar prachtige tekst 'De Regen'. Proficiat, Kim!


De Regen

Lawaai toetert in de straten. Ik volg mam. Mijn pop valt. Ik wil haar oprapen, maar mama trekt me mee. Een bliksemflits. Ver weg dondert het. De bliksem raakt de kerk. De toren is een kaars. Iedereen roept. We lopen de trap af. We gaan onder de grond. Gaan we de trein nemen? Mam stopt bij het perron. Het is druk. Er staan tenten. Dekens op de grond. Moeten we zo lang wachten op de trein?

Het onweer klinkt tot hier. Donder. Een flits. Ik zie niets meer.

 

Jouw stem telt!

Wil jij mee bepalen wie met de hoofdprijs naar huis mag? Dat kan.

Lees alle teksten op de website van EACWP en stem voor jouw favoriet. Dat kan nog tot 30 juni.

Let wel: De EACWP Flash Fiction Contest hanteert hetzelfde principe als het Eurovisiesongfestival: kiezen voor onze eigen inzending kan niet. 

Gepubliceerd op

10 jun. 2022