Nieuws

Literair programma 'Open Boek 4: schrijven buiten het boek'

Het literair programma, Open Boek, van de Vlaamse Auteursvereniging is al aan zijn vierde editie toe. Op zaterdag 17 april kan je opnieuw present tekenen voor een een bonte reeks van workshops en lezingen. De deelname is volledig gratis, maar inschrijven is noodzakelijk.

Dit keer Open Boek een kijkje buiten het boek. Het woord is aan Annelies Van Parys, Joost Vandecasteele en Merel de Vilder Robier

Het programma

  • 11u: Annelies Van Parys: Schrijven voor opera & muziektheater
    Opera en muziektheater zitten al jaren in de lift. Daarbij hoort een groeiende vraag naar geschikte libretti, schrijvers die Het goede en zingbare teksten kunnen afleveren. Annelies Van Parys belicht good practices belichten en zoomt in op mogelijke samenwerkingen tussen componist en librettist. Dat doet ze vanuit haar eigen ervaring.

  • 14u: Joost Vandecasteele: Literatuur binnen de gamesector 
    Joost Vandecasteele is naast theatermaker en auteur ook scenarist van televisiereeksen en games. Hij is ervan overtuigd dat mengvormen de toekomst van literatuur zijn. Dat het literaire veld zich best begint te bemoeien met het medium van games, ziet hij niet enkel als overlevingsstrategie, maar als inspiratiebron en aanvulling van een oeuvre.

  • 18u: Merel de Vilder Robier: Hoe kunsttaal natuurlijker wordt dan spreektaal
    Merel de Vilder Robier is actrice, auteur, dochter en moeder. In deze lezing wil ze graag ontsluieren hoe deze 4 rollen – betrekkingen, taken, driften – invloed hebben gehad op de ontwikkeling van haar idioom. Ze gaat dieper in op het gebruik van beeldende, bewerkte taal als sturend element en dwingende voorwaarde in een theatraal creatieproces

 

Opnieuw een boeiend programma!
Kan je op zaterdag 17 april niet aanwezig zijn? Niet getreurd: op zaterdag 15 mei staat een vijfde en laatste editie van Open Boek gepland. Houd de website van het VAV in de gaten! 

Gepubliceerd op

14 apr 2021