Nieuws

Nieuwe handleiding Poetry Slam Poetry

Wil jij weten wat slampoetry is en hoe je zelf aan een slamtekst begint? Deze gloednieuwe handleiding voor podiumdichters en competitiebeesten staat boordevol tips and tricks van gevestigde slamdichters. Of je nu zelf wil slammen of als organisator slamdichters een podium wil bieden, deze brochure geeft je concreet advies en biedt een actueel overzicht van de slampoetry-scene in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten.

De handleiding is geschreven door Kevin Amse en bevat getuigenissen en advies van gevestigde slamdichters onder wie Martijn ‘Bekvegter’ Nelen, Tom Driesen, Loeke Vanhoutteghem, Tilke Wouters, Manu Moreau en Philip Meersman. In de publicatie vind je ook een overzicht van interessante boeken en documentaires over slam, en organisaties en podia waar je als slamdichter terecht kan. En dat alles meesterlijk en met liefde vormgegeven door Gunther Fobe. 

Een echte must have voor al wie interesse heeft in de wondere wereld van slampoetry. En dat voor slechts 9 euro. Bestel je exemplaar op onze webshop.

 

Voorgeschiedenis

In 2012 publiceerden we een eerste versie van deze handleiding. Xavier Roelens was toen de penhouder en verschillende slampioniers leverden een bijdrage (Philip Meersman, Tunde Adefioye, Sascha Reunes en Jee Kast). Deze nieuwe versie bouwt verder op en is schatplichtig aan wat de slampioniers tien jaar geleden in de wereld hebben gezet.

 

Meer slam? 

Vinylplaat

Creatief Schrijven vzw bracht ook een vinyl uit met 8 finalisten van het BK Poetry Slam doorheen de jaren. Lotte Dodion, Kevin Amse, Skash, Martijn Nelen, Carmien Michels, Théo Eloy, Nestor en Lisette Ma Neza geven op de plaat het beste van zichzelf. Het geschikte eindejaarscadeau voor jezelf, of een vriend of vijand van de poëzie. Bestel de vinylplaat op onze webshop.

 

Belgisch en Europees Kampioenschap 

Op 25 november 2023 vond het BK Poetry Slam plaats in Gent. Robin Bonenfant won deze editie. Zij ging met een cheque van 1000 euro aan de haal en een ticket voor het Europees Kampioenschap Poetry Slam in januari 2024 in Antwerpen.

Een sfeerverslag van het BK lees je op de website van het Vermeylenfonds. Zij organiseren het BK sinds 2021.

Gepubliceerd op

29 nov. 2023