Nieuws

Nieuwe indienronde! Subsidie talentontwikkeling

Wil je als schrijfliefhebber je competenties ontwikkelen via een uitgebreid leertraject? Of wil je met jouw jouw schrijfgroep of dichterscollectief artistieke of organisatorische stappen vooruit zetten en verder groeien? Vraag dan zeker de subsidie talentontwikkeling aan om jouw project een financiële duw in de rug te geven.

Tot 15 september kan je een aanvraag tot projectsubsidie voor talentontwikkeling in de amateurkunsten indienen. De projecten geven artistiek talent een boost, scherpen ondersteuning of omkadering aan, laten beginnende professionalisering toe. Het reglement verplicht een samenwerking met het deeltijds kunstonderwijs of de professionele kunstesector om zo langdurige partnerschappen aan te moedigen. 

Op de website van het Departement cultuur, jeugd & media vind je alle informatie over de subsidielijn en de nieuwe indienronde. De helft van de projecten die bij de vorige indienronde werden ingediend, ontvingen een subsidie. Het loont dus zeker de moeite hieraan deel te nemen als je graag een schrijfproject op poten zet of verder uitwerkt.

 

Enkele voorbeelden

Een groepje oud-studenten van onze opleiding SchrijversAcademie dienden een dossier in bij de eerste subsidieronde om workshops te organiseren. Je kan deelnemen aan hun workshop Shut up & Write in Het Bos in Antwerpen. 

Een individuele schrijfster startte een onderzoeks- en coachingstraject om haar autobiografische roman uitgeefklaar te maken. 

 

Vragen? Een klankbord nodig?

Creatief Schrijven vzw is als één van de amateurkunstenorganisaties aanspreekbaar voor vragen over deze subsidie. 

Heb je een idee dat je even wil aftoetsen? Ben je op zoek naar auteurs, docenten, instellingen die je kunnen coachen en/of begeleiden? Wil je graag dat we even meedenken? 

Neem gerust contact met ons op via info@creatiefschrijven.be met als onderwerpregel 'talentontwikkeling' en wij helpen je graag op weg. 

 

Illustratie door Hanna Hiemeleers voor Creatief Schrijven vzw

 

 

 

Gepubliceerd op

24 aug. 2022