Nieuws

Poëziestudenten SchrijversAcademie vallen in prijzen

Student aan onze SchrijversAcademie, Kenneth Swaenen won de tweede Zeef Poëzieprijs voor Het Gezeefde Gedicht met zijn gedichtenbundel 'Witte dwergen'. Uit de 88 bundels die zijn ingezonden bleef die van Kenneth het meeste zinderen bij de juryleden. Hij sloeg erin een contract te strikken bij uitgeverij De Zeef en een publieksprijs van 500 euro.

Ook medestudent Alain De Kinder speelde het klaar twee prijzen te winnen. Van de 283 kandidaten kaapte hij de eerste prijs van de negende editie van de Hilarion Thanswedstrijd georganiseerd door het Gemeentebestuur van Lanaken, het Cultureel Centrum en de Openbare Bibliotheek. Zijn gedicht 'Experte' wordt gepubliceerd in een gedichtenbundel met alle winnende en genomineerde gedichten. De gedichtenbundel van de negende editie van de Hilarion Thanswedstrijd is beschikbaar in de Openbare Bibliotheek te Lanaken.

Daarbovenop won Alain de eerste plaats in de Nederlandstalige poëziewedstrijd Dichter in Beeld bij de Openbare Bibliotheek Brasschaat met zijn gedicht 'We mochten wel reuzen zijn'. Voor deze editie werden dichters jong en oud uitgedaagd drie gedichten te schrijven bij foto’s uit een digitaal album. Alle winnende gedichten worden in een dichtbundel aangeboden bij de Openbare Bibliotheek Brasschaat en zijn tijdelijk te zien in de tentoonstelling Dichter in Beeld 2020-2021 tot 31 maart in de hoofdbibliotheek.


Wil je alvast proeven van de gedichtenbundel ‘Witte dwergen’? Kenneth Swaenen leest je 'Wintergroen' voor: 

Gepubliceerd op

5 feb 2021


Genres