Nieuws

Schrijf een verhaal voor 'HET BANKJE 2021'

Droom je ervan jouw dialoog tot leven te laten komen door acteurs? Dit is je kans. Samen met OPENDOEK en Kunstwerkt organiseren een zomers en coronaproof theaterproject: HET BANKJE. Gezocht: acteurs,  visueel-grafische talenten en uiteraard: schrijvers (m/v/x).

 

Kunstenaars gezocht!

De podcast HET BANKJE brengt theater - zelfs in coronatijd - tot bij het publiek: je neemt tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bankje in een van de deelnemende steden en gemeenten, je scant met je smartphone de QR-code op het bankje en je bent getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.

Om HET BANKJE te realiseren, zijn we op zoek naar schrijvers, acteurs en beeldende kunstenaars (m/v/x). Geen professionelen, wel liefhebbers die hun hobby met passie beoefenen. Allen samen geven we meer dan 80 kunstenaars de kans om mee te werken aan deze podcast met 20 originele dialogen. Die zullen te beluisteren zijn van 1 juli tot 30 september 2021 in 120 steden en gemeenten! 

 

Wedstrijd: pen een prachtige dialoog

Wij gaan op zoek naar originele dialogen die zich afspelen tussen twee mensen op een bankje. Ooit al gedroomd over de vertolking van je verhaal door acteurs in een podcast?
Doe dan mee aan onze wedstrijd.

Vakjuryleden Pascale Platel en Daan Pleumeekers selecteren 20 teksten. Die worden door acteurs gespeeld en ingeblikt als podcasts. In de zomer zijn ze vervolgens te beluisteren via een QR-code op bankjes in 120 gemeenten, waar duizenden passanten jouw verhaal kunnen ontdekken. 

De wedstrijd loopt tot 15 maart

Meedoen aan de schrijfwedstrijd 'HET BANKJE' kan hier. 

 

Gratis workshop: nog even leren dialogeren!

Heb je de dialoog nog niet echt in de vingers, of wil je de geheimen van een krachtig dialoog ontsluieren. Goed nieuws. Schrijver, speler en regisseur-dramadocent  Pieter Delfosse leert je in een gratis online sessie online sessie dialogen schrijven die écht zijn. 

Je lapt alle regels voor een helder en constructief gesprek aan je laars en gaat op zoek naar die onbeholpenheid die ons spreken zo menselijk en levendig maken. Want... al onze geheimen liggen besloten in de gebrekkigheid van onze woorden. De haperingen, de onaffe zinnen, de slecht gekozen vergelijkingen… Wat proberen je personages eigenlijk écht te zeggen of net halsstarrig te verbergen?  

Pieter doet het op dinsdag 9 maart van 19.30 tot 21.30u uit de doeken.

De workshop vindt plaats via zoom, deelname is gratis, inschrijven is verplicht. 

Schrijf je hier in voor de gratis workshop 'Dialogen leren'. 

 

Kunstdisciplines slaan de handen in elkaar

Om dit zomerse coronaproof theaterproject - naar een idee van Wim Chielens - te verwezenlijken, klopte theaterkunstenorganisatie OPENDOEK bij ons aan. Ook bij beeldende kunstenorganisatie Kunstwerkt zet mee de schouders onder het project: zij gaan op zoek naar grafisch talent. 

HET BANKJE is niet aan zijn proefstuk toe. Vorige zomer installeerde OPENDOEK verhalen in 95 steden en gemeenten. Ze werden meer 15.000 keer beluisterd! Dit jaar zullen ze te beluisteren zijn van 1 juli tot 30 september 2021 in 120 steden en gemeenten!

Alle info over HET BANKJE vind je op de website van OPENDOEK

 

Veel succes! Hopelijk ontmoeten we elkaar deze zomer op HET BANKJE.