Schrijf eens een bedankbrief
November. Dagen vol herinneringen. Aan wie we missen en altijd graag blijven zien. Maar in deze dagen willen Verb(l)ind en Creatief Schrijven mensen ook warm maken om te danken bij leven. Om stil te staan en woorden te geven aan wat mensen voor ons betekenen. Hier en nu. Schrijf je mee?
Danken bij leven
Een dankjewel doet deugd. Voor wie het te horen krijgt. Maar ook voor wie het zegt. Er blijft zoveel onuitgesproken in een leven. We vinden zoveel dingen vanzelfsprekend, om te krijgen of te geven of te doen. Pas als je ze uitspreekt, voel je hoe ze dat soms helemaal niet zijn. Hoe iets kleins een immense impact kan hebben. Daar dankjewel voor kunnen zeggen, schept verbinding.
Doe je mee? Wie wil jij nu danken bij leven? Voor iets kleins dat iemand voor je deed, jaren geleden, vorige week, vanmorgen. Maar dat voor jou op dat moment zoveel betekende. Je heeft doen voelen dat er toen, even misschien, echt verbinding was.
Schrijf vanuit je hart
Misschien vraagt het moed? Misschien is er een drempel? Maar misschien wil je het ook niet langer uitstellen? We nodigen jou uit om die persoon een brief te sturen, een kaartje te schrijven, op te bellen. Om te vertellen dat wat zij dan deed, wat hij toen zei voor jou zo belangrijk was. En nee, dat vraagt geen dichterlijke taal. Geen toeters en bellen. Gewoon voelen en je hart laten spreken. Fijn dat jij zo samen met Verb(l)ind en Creatief Schrijven mildheid onder de mensen brengt.
Dankbrieven van (on)bekende auteurs
Zeven dichters schreven op vraag van Verb(l)ind een dankbrief bij leven. En het bijzondere is: ze delen hem niet alleen met hun bestemmeling, maar ook met jou. Wil jij een brief van Yousra Benfquih, Paul Demets, Peter Holvoet-Hanssen, Mustafa Kör, Peter Mangel Schots, Aya Sabi of Siel Verhanneman in je brievenbus?
Bestel dan nu jouw exemplaar via Verb(l)ind. Of geef iemand een brief cadeau.
Ook Vanessa Daniëls, winnaar van de Azertyfactor 2019, pende een brief. Zij bedankt theatermaker Peter De Graef:
"Zonder het te beseffen, heeft hij mij geholpen op een moment dat ik me heel slecht voelde. Ik wandelde zonder veel nadenken een theaterzaal binnen, kocht een kaartje en zag zijn monoloog 'Henry'. Het was de eerste keer dat ik weer in een theaterzaal zat sinds de lockdown. De monoloog ging over hoe moeilijk het is om mens te zijn, en over hoe kwetsbaar een mens is, verteld vanuit het standpunt van een bewaarengel. het gaat over eenzaamheid, onmacht, mildheid. Het raakte me diep, waardoor ik me beter ging voelen. Kunst kan troost bieden, en helpt je om je verhaal in een ruimer perspectief te zien. Dat deed Peter De Graef voor mij."
De brief van Vanessa Daniëls kun je hiernaast integraal downloaden.