Nieuws

laatste kans ticket Schrijfdag!

Er gingen al meer dan 200 tickets de deur uit voor ons online festival van het geschreven woord: de Schrijfdag op zaterdag 24 april. Ben je er graag bij? Grijp dan je kans.
De ticketverkoop loopt tot donderdag 22 april, 17u

De kans dat we verdwalen op een festivalterrein deze zomer is klein, dús brengen wij een echt festival naar jouw huiskamer… mét een mainstage en kleine zalen!

 

Afspraak aan het hoofdpodium!

Die mainstage staat in Depart Kortrijk van waaruit we de hele dag livestreamen. Kortrijkse Letterzetter, Anneleen Van Offel, praat de dag aan elkaar. We starten om 10u met een openingsshow. 

Om 10.30u gaat Anneleen in gesprek met drie andere straffe debutanten: Hind Eljadid, Marieke De Maré en Valerie Tack.

Na ons debutantenbal, komen we op adem én op verhaal met Esohe Weyden, Salma Nachi en Sayira Maruf. Salma praat over haar nakende debuut en het belang van het Collectief van de Letterzetter, een talentontwikkelingsprogramma voor jongeren. Sayira nam deel aan het inclusieve creatietraject Sesam en pende een verhaal neer over een vluchtelingenkind, wat uiteindelijk resulteerde haar prentenboek ‘Vleugels van papier’.

In de namiddag verwelkomen we Fleur Pierets en Johan de Boose die hun eigen ervaringen in een fictief verhaal goten. Fleur Pierets schreef het rouwproces om haar partner neer in een roman ‘Julian’ en Johan de Boose getuigt over zijn vaderroman ‘Dondersteen’. Welke waarheid vertellen ze als ze hun eigen leven verzinnen? Wat is dat eigenlijk, autofictie?

In een laatste boeiend debat gaat Wim Oosterlinck in gesprek met kritische stemmen Mohamed Ouaamari, schrijver van ‘Groetjes uit Vlaanderen’ en columnist bij De Morgen, auteur Kristien Hemmerechts en Christophe Vekeman, auteur, columnist bij De Standaard en presentator bij Klara. De vraag die op tafel ligt: is er ruimte voor literatuur die vernieuwend of tegendraads is, wanneer veel literaire schrijvers als sociale mediafiguren, columnisten en tv-gezichten, een onderdeel van de mediacultuur zijn?

 

 

Stel je eigen festivaltraject samen

Ontdek het hele festivalprogramma hier en stel je eigen dag samen. 

Een halvedagticket kost 15 euro, een volledige dag 25 euro. 
Ben je jonger dan 26 jaar, lid van VFG of FMDO, dan ontvang je 50% korting! 
Ook 80% korting met je UITpas en 15% voor VERZIN-abonnees. 

Koop je (halve)dagticket op Schrijfdag.be.