Nieuws

Schrijversgeheimen van o.a. Jeroen Olyslaegers, Maud Vanhauwaert en Bart Moeyaert online

Naar goede gewoonte organiseren we elk jaar een aantal bijzondere en openhartige ontmoetingen met auteurs voor de studenten Basisjaar Literair Schrijven en SchrijversAcademie. Dit jaar kregen we vijf geweldige schrijvers over de vloer die schrijfadvies deelden met een (grotendeels online) publiek. 

Wie deze heerlijke auteurslezingen miste, maar graag de interne keuken van het schrijverschap van dit bont gezelschap toch nog onder de loep neemt, hoeft niet te treuren. 

Alle gesprekken kan je herbekijken op ons YouTube-kanaal
Of gewoon hier. 

Anne Provoost

Anne Provoost had het over het gevreesde, maar noodzakelijk onderdeel van het schrijfproces: schrappen. En hoe je dat doet als je manuscript uitgroeit tot een turf van 10.000 pagina's. 


 

Maud Vanhauwaert

Maud Vanhauwaert bracht een liefdesverklaring voor de witruimte en hoe poëzie ontstaat bij de gratie ervan. 

 

Bart Moeyaert

Met Bart Moeyaert gingen we de 'allenige' plek opzoeken, waar schrijven makkelijk gaat, tijd onbestaand is en we een dekbed voor het raam hangen om het licht buiten te sluiten. 

 

Dimitri Bontenakel

Dimitri Bontenakel vertelde ons dat hij zijn personages beter leert kennen bij elke herschrijfbeurt. Hoe meer hij het verhaal opnieuw door zijn vingers laat gaan, hoe meer ze gaan leven. Soms vertellen ze hem ook dat ze anders zijn dan wie hij eerder op papier zette. 

 

Jeroen Olyslaegers

Tot slot mochten we vertoeven in de verbeelding van Jeroen Olyslaegers waarin hij zelf een voyeur is en die hij voor ons even opende voor publiek. Zo konden we even binnengluren in het decor van de 'Wildevrouw.'

 

 

Foto © Unsplash / Macau Photo Agency

Gepubliceerd op

30 apr. 2021