Verslag

Stien Keunen Vlaamse laureaat van European Flash Fiction Contest

Stien Keunen vertegenwoordigt Vlaanderen bij de zevende editie van de Europese Flash Fiction wedstrijd. De European Association of Creative Writing Programs (EACWP) organiseert de internationale wedstrijd, in samenwerking met Creatief Schrijven vzw. Er werden meer dan 1000 inzendingen ingestuurd. Hieruit werden dertien flitsverhalen - één per land of taalgebied - gekozen. Alle deelnemers hopen de hoofdprijs, 600 euro prijzengeld, binnen te halen met hun flitsverhaal van maximum 100 woorden. De tweede plaats wordt beloond met 400 euro. Op 18 juli valt het verdict.

Stien nam eerder al deel aan De Nacht van de Poëzie on Tour. Ze won wedstrijden als Brabant Gedicht, Soetendaelle poëziewedstrijd en enkele lokale competities. Ze stond op verschillende podia van boekhandels, De Sprekende Ezels, Jazz’n Words en Dichters in de Prinsentuin. Ze stond op de longlist van de 4de Zeef Poëzieprijs. Stien werkt aan haar eerste dichtbundel. De tekst 'Doodtij' bezorgde haar een ticket naar de European Flash Fiction finale. Het staaltje creativiteit lees je hieronder. Proficiat, Stien!

 

Doodtij

Een vrouw met een oranje duikbril op haar voorhoofd staart stuurloos naar een schip dat van zinken droomt. Tijdens het onzichtbare getouwtrek van de maan aan de zee tatoeëert de zon sproeten op haar neus.

Door een vrouw te zijn heeft ze haar vader van een zoon bestolen. Haar moeder had slechts twee handen om de ogen van haar drie andere dochters te sluiten.

Ze verlangt ernaar om roerloos aan te spoelen op de schuimrand van het strand. Terwijl eb en vloed zich aan elkaar ritsen, zet ze haar duikbril op en sluit haar blauwe ogen.

 

Eervolle vermelding

Drie flitsverhalen krijgen van de Vlaamse vakjury een eervolle vermelding. 'Bloedmaan' van Leen Raats, 'Een wereld van potjes en dekseltjes' van Rita Laureys en 'Zoals het sprookje' van Dennis D'Ooghe. Ook aan deze schrijvers: proficiat!

 

Jouw stem telt!

Wil jij mee bepalen wie met de hoofdprijs naar huis mag? Dat kan.

Lees alle teksten op de website van EACWP en stem voor jouw favoriet. Dat kan nog tot 30 juni, 13u.

Let wel: De EACWP Flash Fiction Contest hanteert hetzelfde principe als het Eurovisiesongfestival: kiezen voor onze eigen inzending kan niet.

Stemmen kan via dit formulier.

Gepubliceerd op

22 mei 2024