Nieuws

Thomas Desmet wint wedstrijd dicteetekst

Op vrijdag 7 oktober strijkt ons taalspel De Schrijfwijzen neer in bibliotheken in heel Vlaanderen en Brussel. De tekst voor dat taalspel werd door onbekend talent geschreven via de wedstijd Verhaal voor dictee. De jury, met Marjan De Ridder (slammer, schrijver), Martine Tanghe (voormalig nieuwslezer) en Ludo Permentier (taaldeskundige) las alle straffe inzendingen. Ze selecteerden drie leaureaten. Ze kozen voor de teksten van: Harlinde Bormans, Fien Devarrewaere en Thomas Desmet. De drie laureaten winnen een boekenpakket.

 

En de winnaar is

De bibliotheken die binnenkort het dictee organiseren, kozen de tekst van Thomas Desmet uit Zulte als favoriet. Zijn verhaal, 'In het duister tasten', wordt op 7 oktober voorgelezen in alle deelnemende bibs. Jurylid Marjan De Ridder prees alvast de "fijnzinnige beschrijvingen en goede opbouw" van het verhaal.

Ben je benieuwd naar het verhaal van Thomas Desmet? Wil je ontdekken welke moeilijke woorden erin zitten? Speel mee met De Schrijfwijzen. Inschrijven doe je online of bij een deelnemende bibliotheek

Wij vroegen alvast aan Thomas of hij tips had voor andere schrijvers.

“Gewoon doen. Beginnen schrijven. In het begin hoeft het allemaal niet perfect te zijn en gaat het toch om de beleving van het schrijven zelf. Pas op, ik vind dit zelf ook moeilijk hoor. Soms heb ik veel ideeën en dan is het moeilijk om daadwerkelijk te beginnen schrijven, maar toch is dit mijn voornaamste tip.”


Wil je jouw spellingkennis nog even opfrissen? Dat kan, met onze online cursus 'foutloos spellen'. In deze training zetten we de regels nog eens op een rij. Wees gerust, het is minder moeilijk dan je denkt!

 

Interview met Thomas Desmet in VERZIN

In het volgende nummer van ons magazine VERZIN verschijnt een interview met winnaar Thomas Desmet waarin hij lees- en schrijftips deelt. Abonneer je uiterlijk midden september en ontvang het volgende nummer begin oktober in je brievenbus. 

 


Foto Thomas Desmet © HOGENT