Nieuws

Uitnodiging Werkcongres Vlaamse Auteursvereniging

Op zaterdag 16 november organiseert de Vlaamse Auteursvereniging in het Letterenhuis haar veertiende Werkcongres: een razend interessante, maar ook gezellige dag vol lezingen, panelgesprekken, discussiemomenten en workshops, voor en door auteurs.

Dit is een werkcongres voor (semi-) professionele auteurs.

Het is geen geheim meer dat de positie van de auteur op verschillende fronten precair is geworden. De alsmaar groeiende digitalisering, ontlezing en intrede van AI zetten het gehele boekenveld op losse schroeven. We openen de dag daarom met een plenair debat over de toekomst van onze belangenvereniging.

In de namiddag verkennen we vervolgens diverse actuele thema’s rond het huidige auteurschap. Discussieer mee in een debat over de opkomst van eigen beheer, luister live naar een podcast over poëzie in de openbare ruimte of ontdek de nieuwswaarde van je boek in een masterclass zelfmarketing voor auteurs.

We sluiten de dag af met een feestelijke receptie.

 

Op het programma:

  • Plenair debat: 'De toekomst van de VAV' met o.m. Matthijs de Ridder en Paul Hermans
  • Panels: Eigen beheer: zelf in de hand? / Over de grens: De promotie van Vlaamse literatuur in het buitenland
  • Workshops / Infosessies: Ontdek de nieuwswaarde van je boek  / Beginnen met schrijven: inleiding in het boekenlandschap
  • Live podcasts: Poëzie: altijd en overal / De rol van de literaire agent
  • Te gast: Vertalersvakschool / PEN Dispuut

 

Ga naar de website van de Vlaamse Auteursvereniging voor meer info, het volledig programma en tickets.

 

Studenten SchrijversAcademie krijgen korting en betalen slechts 5 euro. Kies wanneer je een ticket koop voor de optie 'student'.

 

Gepubliceerd op

16 okt 2024