Nieuws

Vier auteurslezingen, vier bijzondere ontmoetingen

Ieder jaar organiseert Creatief Schrijven een reeks auteurslezingen voor het Opleidingsjaar Literair Schrijven en voor de SchrijversAcademie. Het zijn stuk voor stuk bijzondere ontmoetingen met auteurs die ons een inkijk geven in de interne keuken van het schrijverschap.

Dit academiejaar werkt Creatief Schrijven hiervoor samen met Behoud de Begeerte. Alle auteurslezingen vinden plaats in bibliotheek Permeke, Antwerpen.

 

Auteurslezing met Aya Sabi

In augustus 2022 verscheen Aya Sabi’s debuutroman 'Half Leven' bij uitgeverij Das Mag. Het was echter niet haar eerste pennenvrucht. Sinds 2015 schreef Sabi al voor deredactie.be, Mo*, De Morgen en NTGent magazine.

'Half Leven' beschrijft de levens van drie generaties vrouwen: Fatna, geboren rond 1940 in een dorp aan de voet van de Atlas in Marokko, dochter Hamouda, geboren in Nederland, en kleindochter Shams, levend in het Nederland van nu. Aan de hand van fragmenten uit hun leven laat Sabi zien hoe een transgenerationeel trauma doorwerkt en dat een vrouw de ‘som van de ondeelbare delen’ is van haar grootmoeder, haar moeder en zichzelf.

Aya Sabi gaat in gesprek met Anneleen Van Offel over de schrijver, de vrouw en de activiste Aya Sabi.

Tijdstip | Dinsdag 3 oktober van 20u. tot 21.30u.

 

Auteurslezing met Rudi Meulemans

Rudi Meulemans leidde al vijfentwintig jaar zijn eigen theatergezelschap De Parade toen hij zich volledig op schrijven toelegde. De literaire non-fictiewerken 'Voorbij de grenzen' (2017) en 'Een ander leven' (2020) werden meteen jubelend ontvangen. In 'De man met de panamahoed', dat in juli dit jaar verscheen, duikt Meulemans in het leven van de dandy Harry Graaf Kessler en onderweg botst hij op zichzelf.

Rudi Meulemans gaat in gesprek met Anneleen Van Offel over de schrijver en de dandy in Meulemans.

Tijdstip | Dinsdag 7 november van 20u. tot 21.30u.

 

Auteurslezing met Ruth Lasters

“Literatuur is mijn schild tegen de hardheid van de werkelijkheid”. Overdag is Ruth Lasters aan de slag als leerkracht in het middelbaar onderwijs. Daarnaast is ze als auteur en -voornamelijk - dichter een tekstjunk die voortdurend op zoek is naar een nieuwe creatiekick. Recent verscheenhaar bundel 'Tijgerbrood', waarin ze haar leven als dichter, leerkracht, kindvrije vrouw, partner, pacifist, klimaattobber en kunstliefhebben kneedt tot één schepsel en aadse poëzie. 

Ruth Lasters gaat in gesprek met Anneleen Van Offel over Lasters hart voor de zwakkeren, over haar strijd tegen het onrecht en haar liefde voor haar métier.

Tijdstip | Dinsdag 5 december van 20u. tot 21.30u.

 

De Wetten

In de reeks ‘De Wetten’ onderzoekt Behoud de Begeerte het schrijven als artistiek ambacht. Aya Sabi, Rudi Meulemans en Ruth Lasters gaan met elkaar in gesprek. 

Praktische info volgt.

 

Hoe deelnemen aan de auteurslezingen?

De auteurslezingen vinden plaats in Bibliotheek Permeke, De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen, op dinsdagavonden van 20.00 u. tot 21.30 u. 

De deelnameprijs is 10 euro.

Voor studenten van het Opleidingsjaar Literair Schrijven en van SchrijversAcademie is de deelname gratis.

Volg de auteurslezing met Aya Sabi

Volg de auteurslezing met Rudi Meulemans

Volg de auteurslezing met Ruth Lasters

 

Foto Aya Sabi: Annemiek Mommers